Vrijeme održavanja: 30.10.2019.

Objavljeno: 22. 10. 2019. , Ažurirano: 23. 10. 2019.

Hrvatska gospodarska komora i ove godine u suradnji s Odborom za poslovanje sa stanovništvom Udruženja banaka HGK organizira Okrugli stol povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje, na kojem će sudjelovati predstavnici banaka, stambenih štedionica, Hrvatske narodne banke, Ekonomskog fakulteta Zagreb te Hrvatske gospodarske komore. Događanje će se održati u srijedu, 30. listopada, u HGK na adresi Rooseveltov trg dva.

Kao uvod u raspravu bit će predstavljena analiza HGK o aktualnom stanju i kretanjima depozita kućanstava s osvrtom na regionalni aspekt depozita kućanstava kod kreditnih institucija, a sudionici panela će iz svoje stručne perspektive i profesionalne prakse govoriti o značaju štednje za građane i gospodarstvo, o najnovijim trendovima u štednji te o financijskoj pismenosti mladih.

Okrugli stol povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje jedna je od brojnih aktivnosti u organizaciji HGK usmjerenih na podizanje razine financijske pismenosti građana, a namijenjen je profesorima i učenicima srednjih škola, studentima, predstavnicima institucija i svim zainteresiranim građanima. Događanje je otvoreno za medije.

Sudjelovanje je bez naknade, a svoj dolazak potrebno je potvrditi putem online prijavnog obrasca, do 29. listopada.

Program možete pronaći u rubrici Priloženi dokumeti.