Vrijeme održavanja: 10.07.2020.

Objavljeno: 08. 07. 2020. , Ažurirano: 09. 07. 2020.

Međusektorski sastanak strukovnih grupacija HGK – Županijske komore Split s područja prehrambeno-prerađivačke industrije, trgovine hranom i pićima te turizma Od mora i polja do police i stola održat će se u petak, 10. srpnja, u 13 sati u Županijskoj komori Split.

Na sasatnku će sudjelovati predstavnici vodećih tvrtki Splitsko-dalmatinske županije iz prehrambeno-prerađivačke industrije te strukovnih grupacija splitske Komore iz sektora trgovine hranom i pićima, hotelijerstva, ugostiteljstva i putničkih agencija, s ciljem umrežavanja i intenzivnije komunikacije svih sudionika u lancu opskrbe hranom i pićima na domaćem tržištu.

Poslovanje u uvjetima pandemije te izostanak turističke potrošnje potaknuli su jače okretanje domaćim proizvođačima hrane i pića te podizanje svijesti o sigurnosti i kvaliteti hrvatskih proizvoda, za što se Komora godinama zalaže brojnim aktivnostima, poput akcije Kupujmo hrvatsko i projekta označavanja znakovima Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta.

Nakon uvodnog obraćanja predsjednika ŽK Split Joze Tomaša, uslijedit će pojedinačno predstavljanje predstavnika pršutana, proizvođača mesa i prerađevina, ribarstva, marikulture i ribljih prerađevina, pekara i proizvođača mliječnih proizvoda, maslinova ulja i proizvoda od voća i povrća te proizvođača vina i jakih alkoholnih pića.

Prijaviti se na sudjelovanje možete najkasnije do četvrtka, 9. srpnja, u 10 sati ispunjavanjem online obrasca u nastavku. Zbog poštovanja epidemioloških preporuka, broj sudionika je ograničen. 

Za dodatne informacije u ŽK Split se možete obratiti Danici Poparić-Majić (tel.: 021/321-169, e-mail: dpoparic@hgk.hr).