U okviru nedavno usvojenog Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača za razdoblje 2015. do 2020. godine Udruženje leasing društava pri HGK sa tvrkom Sapientia Nova d.o.o., priključilo se strateškim smjernicama te odlučilo organizirati i popratiti nacionalni interes financijskog opismenjavanja u okvirima teme leasing proizvoda, kao dijela dinamičnog financijskog tržišta kroz organizaciju Leasing akademije.

Leasing akademija jedini je sveobuhvatni program edukacije o leasingu u Hrvatskoj i regiji, a održava se od 2009. godine. Namijenjena je djelatnicima leasing društava, nadzornih institucija, udruženjima leasing društava u regiji te s leasingom povezanim djelatnostima i industrijama, a ove godine i postojećim i potencijalnim korisnicima leasinga.

[nggallery id=1287]

Leasing akademija 2015 je otvorena Okruglim stolom "Financijska pismenost - koliko tržište prepoznaje leasing proizvode?" sa preko 70 sudionika leasing tržišta iz regije. Predstavnici regulatornih tijela i udruženja leasing društava Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije predstavili su stanje, trendove i potencijale svojih tržišta.

Drugi dan Leasing akademije 2015 počeo je s temom „Leasing proizvod u poslovanju društva i životu pojedinca: predrasude vs činjenice“ koju je izložila gđa Ruža Ercegović, BASILEA ROSA za poslovno savjetovanje, nakon čega se u popodnevnim satima raspravljalo o poreznim i računovodstvenim temama i aktualnostima kroz prezentacije „Računovodstvo leasing ugovora“ i „Otvorena porezna pitanja“, koje je prezentirala gđa Mirjana Marinković, iz tvrtke SAPIENTIA Nova.

„Ugovor o leasingu -zakonodavni okvir i regulatorne aktivnosti HANFE“ bila je prva tema trećeg i posljednjeg dana Leasing akademije 2015., a izložio ju je g Davor Vidak-Buljan, glavni savjetnik Direkcije za nadzor i analizu rizika, Sektor za leasing i factoring Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. U popodnevnim satima raspravljalo o procedurama i računovodstvenoj evidenciji raskida ugovora i reprograma kroz prezentacije „Raskid ugovora“ i „Reprogrami“, koju je prezentirala gđa Mirjana Marinković, iz tvrtke SAPIENTIA Nova.

Više informacija o događanju pronađite na www.sapientia.hr