Tjedan investicijskih fondova održavao se uoči 19. travnja kada se obilježava Svjetski dan investicijskih fondova (World Investment Fund Day) i kao dio Akcijskog plana unaprjeđenja financijske pismenosti potrošača koji je u siječnju ove godine donijela Vlada RH. Tim povodom Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima pri HGK i HGK organizirali su edukativno-informativna događanja širom Hrvatske u cilju popularizacije i približavanja investicijskih fondova gospodarstvenicima i građanima. Time se Hrvatska pridružila drugim zemljama koje obilježavaju Svjetski dan investicijskih fondova (Njemačka, Austrija i dr.)

Seminari u županijskim komorama

U svim županijskim komorama održani su seminari namijenjeni poduzetnicima, studentima, učenicima završnih razreda srednjih škola te stručnoj i zainteresiranoj javnosti. Na seminarima su prezentirane osnovne informacije o investicijskim fondovima u RH i EU, vrste investicijskih fondova, razlozi za ulaganje u investicijske fondove, praktična primjena investicijskih fondova u poslovanju, kako donijeti odluku i pratiti ulaganje u investicijski fond i druga pitanja.

Na seminarima je bilo prisutno oko 450 sudionika.

Info pultovi povodom Svjetskog dana investicijskih fondova

Kako bi se investicijski fondovi dodatno približiti građanima i zainteresiranoj javnosti, u subotu, 18. travnja  na trgovima u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu bili su postavljeni info-pultovi na kojima su predstavnici Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima pri HGK i Hrvatske gospodarske komore pružali informacije o investicijskim fondovima.

Dodjela nagrade TOP OF THE FUNDS uz prateći okrugli stol

U četvrtak 16. travnja je u Središnjici HGK u Zagrebu održana dodjela nagrada Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima pri HGK „TOP OF THE FUNDS“ za najbolje otvorene investicijske fondove s javnom ponudom i najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2014. godini s pratećim Okruglim stolom o ulozi investicijskih fondova u svekolikom razvoju.