Objavljeno: 04. 04. 2018. , Ažurirano: 17. 01. 2019.

Vrijeme održavanja: 25.04.2018.


Pozivamo vas na iskazivanje interesa za javnu nabavu u projektu Prominent MED. Grad Koprivnica i Regionalna energetska agencija Sjever su projektni partneri, a glavni je fokus projekta javna nabava inovacija. U sklopu projekta bit će obnovljen koprivnički objekt Loptica Dječjeg vrtića Tratinčica koji zahtijeva značajna ulaganja kako bi se mogao dalje koristiti za potrebe odgoja i obrazovanja djece predškolske dobi.

Iskazivanje interesa traje do 17. travnja, a 25. travnja u Zagrebu će u Hrvatskoj gospodarskoj komori (Draškovićeva 45/I) biti organizirana radionica. Na radionici će Grad Koprivnica kao naručitelj prisutnim gospodarskim subjektima detaljnije predstaviti specifične zahtjeve, svoja očekivanja i postupak javne nabave inovacija kako bi od prisutnih dobili povratne informacije. Na radionici će biti omogućeno i umrežavanje među potencijalnim partnerima.

Gospodarski subjekti mogu se registrirati za obilazak lokacije projekta i radionicu te iskazati svoj interes ispunjavanjem i slanjem Obrasca za iskaz interesa koji se nalazi na stranici projekta.

Grad Koprivnica će pažljivo analizirati dobivene informacije iz iskaza interesa i postavljenih pitanja te na temelju toga napraviti dokument analize koji će subjektima radi pripreme biti dostavljen prije održavanja radionice. Nakon održavanja radionice, Grad će svim gospodarskim subjektima koji su iskazali interes ili su sudjelovali na radionici dostaviti izvješće o rezultatima održane radionice.

Postupak nabave započet će u kolovozu 2018., sklapanje ugovora predviđeno je u siječnju 2019. Nakon toga će odabrani izvođač imati 5 mjeseci za projektiranje i pripremu radova transformacije zgrade, a provedba projekta planirana je za ljeto 2019. godine.

Cilj je ovog pilot-projekta isporučiti replikabilno rješenje za vanjsku, unutarnju, energetski učinkovitu i funkcionalnu transformaciju zgrade koje će se u 2019. godini provesti na montažnoj zgradi vrtića u Koprivnici.

Ovaj pilot-projekt od potencijalnih dobavljača traži inovativne ideje, rješenja te pristup projektu na način design&build isporuke. Da bi ustanovio interes potencijalnih dobavljača za ovaj projekt, Grad Koprivnica je 20. ožujka na Elektroničkom oglasniku javne nabave prvi u Hrvatskoj objavio prethodnu informacijsku obavijest koja najavljuje javnu nabavu inovacija, pojam koji je relativno nov u Hrvatskoj (broj objave 2018/S 0F1-0006875). Istovremeno je pokrenuo i internetsku stranicu projekta. Tamo je svim zainteresiranim gospodarskim subjektima dostupan tzv. market sounding prospekt, informacije o postupku istraživanja tržišta i kako se uključiti u projekt, a objavljena je i dokumentacija same zgrade.

Za ovaj projekt osigurana su sredstva Interreg MED programa i vlastita sredstva u ukupnoj vrijednosti od 2.250.000 kn bez PDV-a. Podršku projektu daju Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski savjet za zelenu gradnju.

*Iskazivanje interesa ne znači da je objavljen postupak nabave niti da se gospodarski subjekti u ovom postupku natječu i da će biti ocjenjivani, već se očekuje da ravnopravno sudjeluju na radionici svi koji iskažu interes.

Izvor: https://ppi.koprivnica.hr/