Vrijeme održavanja: 29.07.2020. - 29.09.2020.

Objavljeno: 29. 07. 2020. , Ažurirano: 16. 09. 2020.

Hrvatski operator tržišta električne energije d.o.o. 29. srpnja objavio je Javni poziv za prikupljanje ponuda s uvjetima za sudjelovanje na natječaju za dodjelu tržišne premije i zajamčene otkupne cijene za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije.

Izmjene i dopune Javnog poziva za dodjelu tržine premije i zajamčene otkupne cijene nalaze se u pratećim dokumentima. 

Predmet poziva je javni natječaj za dodjelu otkupne cijene i dodjelu tržišne premije u okviru raspoloživih kvota za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i visokoučinkovitu kogeneraciju sukladno Uredbi o kvotama za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i visokoučinkovite kogeneracije

Specifikacija grupa proizvodnih postrojenja, raspoložive kvote za poticanje i maksimalne referentne vrijednosti za grupe postrojenja za koje se provodi Javni natječaj možete naći u raspisu javnog poziva.

Javni poziv je otvoren dva mjeseca od dana njegove objave, 29. srpnja, na internetskim stranicama HROTE-a.

Javni natječaj objavljuje se po isteku roka iz Javnog poziva. Ponude za Javni natječaj podnose se u roku od 30 dana od dana isteka roka od dva mjeseca odnosno od objave Javnog natječaja.