Vrijeme održavanja: 28.10.2020.

Objavljeno: 28. 10. 2020. , Ažurirano: 28. 10. 2020.

Francuski studenti iz inicijative Kedge Business Schoola, koja se bavi podizanjem svijesti o Ciljevima održivog razvoja i njihovoj važnosti za gospodarstvo, posjetili su HGK kako bi se iz prve ruke upoznali s aktivnostima koje Komora provodi na području promocije održivog razvoja.

Mladi Francuzi će u sklopu svog projekta Odd&Kedgers posjetiti nekoliko država, od Grčke do Estonije, a sve s ciljem upoznavanja budućih menadžera s dobrim praksama na projektima održivog razvoja. "Želimo vidjeti što druge zemlje rade i što možemo naučiti iz njihovih iskustava", kazao je Fabian Collinet, voditelj projekta uz Céliju Chrétien.

Soža, Pavlović, Chretien, Collinet, Varlec.jpg
Iva Soža, Andreja Pavlović, Célia Chrétien, Fabian Collinet i Diana Varlec; Izvor: HGK.


U Sektoru za industriju i održivi razvoj HGK upoznali su se s platformom HGK_COR AKCELERATOR koja promiče partnerstvo između poslovnog sektora, državnih institucija i civilnog sektora u postizanju ciljeva održivog razvoja u Hrvatskoj. Detaljne aktivnosti u sklopu projekta im je prezentirala Andreja Pavlović, predsjednica Zajednice za DOP HGK

"Platforma okuplja tvrtke koje razumiju, slijede i provode principe Ciljeva održivog razvoja u svojim poslovnim aktivnostima. Kroz razne radionice, predavanja i konferencije, platforma ima za cilj ojačati razumijevanje i važnost ciljeva održivog razvoja u izgradnji ekonomski prosperitetnog, socijalno inkluzivnog i ekološki održivog društva. Glavni korisnik HGK_COR AKCELERATOR-a su poslovne tvrtke i poslovna zajednica općenito, a neke od prednosti koje im platforma daje su promocija njihove dobre prakse, informacije o nefinancijskom izvještavanju i budućem zakonodavstvu o politikama održivog razvoja te sve veći pristup nacionalnoj i međunarodnoj poslovnoj mreži", istaknula je Pavlović pa ukratko predstavila i konkretne aktivnosti u sklopu projekta, poput konferencija i programa poslovnog vodstva koji su, kao i ova francuska studentska inicijativa, usmjereni na promociju uspješnih slučajeva implementacije ciljeva održivog razvoja te povezivanje ključnih dionika na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Inicijativa Odd&Kedgers posjetit će još nekoliko hrvatskih institucija, a onda nastavljaju svoje edukativno putovanje koje je počelo u Grčkoj u rujnu, a završit će u Poljskoj i Estoniji krajem godine.