Objavljeno: 15. 11. 2021. , Ažurirano: 17. 11. 2021.


Virtualni bavarsko-hrvatski stručni forum Potencijali i primjena vodika održat će se u srijedu, 24. studenoga, od 10 do 12 sati, s ciljem razmjene iskustava i znanja između stručne javnosti Bavarske i Hrvatske.

Naime, vodik će u budućnosti imati ključnu ulogu kao alternativa fosilnim gorivima. Vodik proizveden na klimatski prihvatljiv način omogućuje značajno smanjenje emisije CO2, osobito u industriji i prometu, te daje odlučujući doprinos zaštiti klime.

Forum nudi stručna predavanja i prezentaciju dobrih primjera iz prakse, a sudjelju stručnjaci iz Bavarske i Hrvatske. Program skupa nalazi se u pratećim dokumentima.

Jezici konferencije su njemački i hrvatski, simultani prijevod je osiguran.

Prijaviti se možete OVDJE do ponedjeljka, 22. studenoga.

Forum organizira Predstavništvo Slobodne države Bavarske u Hrvatskoj i Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom. 

Program

Vrijeme Aktivnost
24.11.2021
10:00 - 10:10 Pozdravne riječi i otvorenje: Stefanie Ziska, predstavnica Slobodne Države Bavarske u Republici Hrvatskoj i direktorica Njemačko - hrvatske industrijske i trgovinske komore; Ursula Heinzel, Bavarsko državno ministarstvo gospodarstva, ruralnog razvoja i energije
10:10 - 11:00 Stručna predavanja: dr. Fabian Pfaffenberger, H2.B Zentrum Wasserstoff Bayern; doc.dr.sc. Ankica Kovač, Fakultet strojarstva i brodogradnje Zagreb/Hrvatska udruga za vodik
11:00 - 11:45 Panel diskusija: dr. Fabian Pfaffenberger (H2.B Wasserstoff Bayern), doc.dr.sc. Ankica Kovač (Fakultet strojarstva i brodogradnje Zagreb/Hrvatska udruga za vodik), Robert Fabek (Energetski institut Hrvoje Požar), Boris Miljavac (Siemens Energy)
11:45 - 11:50 Zaključak i kraj skupa
Izvor: AHK