Objavljeno: 22. 10. 2019. , Ažurirano: 23. 10. 2019.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović susreo se danas s predstavnicima visokog izaslanstva pokrajine Liaoning koju je predvodio njezin viceguverner Liaoning Chen Xiangqun. 

Provincija Liaoning ima 44 milijuna stanovnika i BDP od gotovo 360 milijardi dolara, a vodeće industrije su im petrokemija, metalurgija, elektronika i strojarstvo.

Predsjednik Burilović istaknuo je da HGK intenzivno radi na povezivanju hrvatskih tvrtki s kineskim partnerima organiziranjem poslovnih foruma u Hrvatskoj, delegacijama i posjetom sajmovima u NR Kini.

"U Kini vidimo značajnog poslovnog partnera, a najmnogoljudnije tržište svijeta otvara mnogobrojne prilike našim tvrtkama. Zato smo i otvorili predstavništvo HGK u Šangaju koje je na raspolaanju svim našim tvrtkama koje žele poslovati s Kinom.", istaknuo je Burilović.

sudionici sastanka Ante Perica, Ivan Barbarić, Luka Burilović i Ines Obradović.jpgSudionici sastanka; Izvor: HGK

Dodao je da se nada da će se ostvariti Sporazum o razumijevanju između kineske tvrtke CIMM Group Co Ltd. of China i Grada Siska o osnovnom ulaganju od oko 30 milijuna dolara u tvornicu grafitnih elektroda u Sisku koji se danas potpisuje te da će ta suradnja biti poticaj drugim kineskim tvrtkama za ulaganje u našu zemlju, jer, kako kaže, Hrvatska ima jedinstven geo strateški položaj i Kini može biti partner na tržištu od preko 500 milijuna potrošača u EU.