Izvor: K. Štih

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga u uslužnom sektoru (turizam, trgovina) u području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije


Objavljeno: 09. 05. 2018. , Ažurirano: 15. 06. 2018.


Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike organizira informativne radionice za informiranje potencijalno zainteresiranih prijavitelja

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike 8. svibnja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u uslužnom sektoru (turizam, trgovina). Poziv se provodi u okviru Prioritetne osi 4 Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, Specifičnog cilja 4b2 Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u uslužnom sektoru (turizam, trgovina) Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 76 milijuna kuna. Otvoreni Poziv namijenjen je poduzećima registriranim za djelatnosti u turizma i trgovini. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu je 220 tisuća kuna, dok je najviši iznos 13 milijuna kuna.

Pozivom se želi poduprijeti smanjenje potrošnje isporučene energije u poduzećima registriranima za obavljanje djelatnosti turizma i/ili trgovine, provedbom aktivnosti (mjera) energetske učinkovitosti i/ili aktivnosti (mjera) za korištenje obnovljivih izvora energije koje energetski troškovnoj cjelini poduzeća donose smanjenje potrošnje isporučene energije od minimalno 20 posto u odnosu na referentnu isporučenu energiju, odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Prijave na Poziv zaprimaju se od 15. lipnja do 21. rujna.

Detalji o pozivu i dokumentacija za prijavu dostupni su ovdje.

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike organizirala je informativne radionice kako slijedi:

  1. Zagreb, 17. svibnja
  2. Rijeka, 22. svibnja
  3. Pula, 23. svibnja
  4. Osijek, 5. lipnja
  5. Varaždin, 6. lipnja
  6. Dubrovnik, 11. lipnja
  7. Split, 12. lipnja
  8. Šibenik, 13. lipnja
  9. Zadar, 14. lipnja

Program radionice održane u Zagrebu nalazi se ovdje. Prezentacija s radionice dostupna je ovdje.