Vrijeme održavanja: 14.03.2018.

Objavljeno: 08. 03. 2018. , Ažurirano: 16. 03. 2018.

U sklopu obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca, radi podizanja razine financijske pismenosti, 14. ožujka je u ŽK Zadar održana edukacija za učenike završnih razreda srednjih škola.

Na predavanjima je bilo riječi o najvažnijim temama iz područja financijske pismenosti i upravljanja osobnim sredstvima. O značaju financijske pismenosti i ulozi regulatora Hrvatske agencije za nadzor financijskih institucija (HANFA) govorila je Aleksandra Bojanić iz te državne ustanove, o bankarskom poslovanju i upravljanju osobnim financijama govorila je Marina Škibola iz Hrvatske poštanske banke. Ulogu i značaj osiguravajućih društava predstavio je Nikola Kovačević iz GRAWE osiguranja, a o upravljanju investicijskim fondovima govorio je Marko Bogdan iz ICAM-a.

U prepunoj dvorani ŽK Zadar na edukaciji su sudjelovali učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, Strukovne škole Vice Vlatkovića, Tehničke škole, Prirodoslovno-grafičke škole te dviju gimnazija, Gimnazije Jurja Barakovića i Gimnazije Vladimira Nazora, neki od njih u pratnji profesora.

Predavanja su bila interaktivna, uz prigodne poklone najaktivnijim učenicima, što je izazvalo primjeren interes učenika za predstavljene teme i zadovoljstvo svih nazočnih organizacijom ovakve edukacije.