Vrijeme održavanja: 10.07.2020.

Objavljeno: 10. 07. 2020. , Ažurirano: 13. 07. 2020.

Strukovna grupa posrednika u prometu nekretnina ŽK Dubrovnik na svojoj je sjednici 10. srpnja izabrala novo vodstvo za naredno četverogodišnje razdoblje.

Većinom glasova prisutnih agenata za predsjednika je izabran Mato Alavija iz tvrtke Alavija nekretnine d.o.o., a za njegove zamjenike Nada Burum iz tvrtke IMB nekretnine d.o.o. i Lukša Luko Glavinja iz tvrtke Luciano d.o.o.

Na sjednici je bilo riječi o uvijetima poslovanja na tržištu. Također je istaknuta iznimno bitna uloga stručnog rada agenata i povjerenje klijenata.

Županijska komora Dubrovnik predstavila je svoju analizu desetogodišnjih trendova u kupoprodaji nekretnina. Prema podacima Porezne uprave, na području Dubrovačko-neretvanske županije najveći broj prodanih nekretnina i najveća ostvarena ukupna vrijednost prodaje svih nekretnina bila je u 2018. godini. Prema vrsti prodanih nekretnina u 2019. godini najveći broj nekretnina s kojima se trgovalo su stambeni objekti, a slijedi ih građevinsko zemljište.

Na području grada Dubrovnika i okolice prosječna je cijena stambenih objekata 2019. godine bila 16 posto veća nego godinu prije, ali je bilo 30 posto manje prodanih stanova nego godinu prije.