Vrijeme održavanja: 08.12.2021. - 09.12.2021.

Objavljeno: 29. 11. 2021. , Ažurirano: 29. 11. 2021.

Županijska komora Dubrovnik u suradnji s tvrtkom Lureti d.o.o. organizira webinare:

  • Kreiranje 3D sadržaja, koji će se održati u srijedu, 8. prosinca, u 9 sati,
  • Virtualna stvarnost i primjena, koji će se održati u četvrtak, 9. prosinca, u 9 sati.

Edukacija je namijenjena osobama svih organizacijskih razina, dok je krajnji rezultat seminara veća efikasnost polaznika na njihovim poslovnim funkcijama.

Kreiranje 3D sadržaja


Tehnologija 3D printa otvara mnoge mogućnosti, od toga da se poprave neispravni kućanski aparati, izrade rezervni dijelovi za automobile, izrade prilagođeni ukrasni predmeti za domove ili cijele kuće, pomogne ljudima s posebnim potrebama izradom proteza i ortoza pa sve do toga da se naprave inovativni novi proizvodi za automobilsku i svemirsku industriju. U predavanju će biti riječi upravo o svim mogućnostima 3D printa, o prošlim, sadašnjim dostignućima i što nam donosi  budućnost.

Voditelj seminara Valent Turković radio je u telekomunikacijskom sektoru kao regionalni direktor mrežne infrastrukture, a stekao je više od šest godina iskustva kao arhitekt proizvoda za internet stvari (IoT). Razvija nove proizvode primjenom agilnih hardverskih razvojnih praksi te ima 10 godina iskustva rada s aditivnim proizvodnim tehnologijama tj. 3D tiskom te industrijskim i mehaničkim projektiranjem. Google ga je proglasio jednim od 100 najboljih inovatora Europe, a dobitnik je nagrade UNICEF-a za najbolju humanitarnu tehnologiju godine.

PRIJAVA na webinar Kreiranje 3D sadržaja, koji će se održati u srijedu, 8. prosinca, u 9 sati. Rok prijave: utorak, 7. prosinca, u 15 sati.

Virtualna stvarnost i primjena


Što je i kako funkcionira proširena stvarnost (engl.: extended reality – XR)? Gdje se sve može koristiti? Što je potrebno za izradu XR sadržaja? Kakvu budućnost možemo očekivati?

Voditelj seminara Mario Mikić-Vučak završio je Elektrotehnički fakultet u Osijeku, smjer informatika. U radu je s multimedijom od malih nogu, kao i s 3D i 2D objektima te izradom multimedijskih interaktivnih rješenja. Zadnjih sedam godina profesionalno provodi u tehnologijama virtualne, proširene i miješane stvarnosti te 360º rješenjima.

PRIJAVA na webinar Virtualna stvarnost i primjena, koji će se održati u četvrtak, 9. prosinca, u 9 sati. Rok prijave: srijeda, 8. prosinca, do 15 sati.

Kotizacija: Za članice Hrvatske gospodarske komore – besplatno, svi ostali plaćaju 300 kuna po osobi.    

Minimalni broj polaznika 10.

Svim prijavljenima ćemo pravovremeno poslati pristupne podatke.