Objavljeno: 01. 09. 2016. , Ažurirano: 09. 09. 2016.

Vlasnik hotela Vestibul Palace iz Splita Nenad Nizić izabran je jučer za predsjednika Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela u sklopu Udruženja hotelijera pri HGK, a za potpredsjednike su izabrani vlasnik San Rocco Heritage Hotela & Gourmet Restauranta iz Brtonigle Tullio Fernetich te direktor hotela The Pucić Palace iz Dubrovnika Arijan Hadžović.

Članovi grupacije su vrlo posebni hoteli, isključivo najviše kategorije i jedinstvene ponude (gourmet, wine, heritage, boutique, dvorac i sl.). To su Meneghetti Wine Hotel, Restaurant & Winery iz Bala, San Rocco Heritage Hotel & Gourmet Restaurant iz Brtonigle, hoteli Kazbek i The Pucić Palace iz Dubrovnika, hoteli Bevanda i Navis iz Opatije, hotel Life iz Rogoznice, Life Palace Heritage Hotel iz Šibenika, dvorac hotel Martinis Marchi Heritage iz Maslinice na otoku Šolti, Vestibul Palace Hotel iz Splita te Art Hotel Kalelarga i hotel Bastion iz Zadra, na čiju je inicijativu grupacija i osnovana.

“Grupacija će raditi na promociji članica iz svih turističkih područja Hrvatske, koja treba postati tražena destinacija luksuznih proizvoda prepoznata u svijetu”, kazao je predsjednik Grupacije Nenad Nizić te je naveo neke od kriterija koje trebaju ispunjavati hoteli članice ove Grupacije. “Iako su za sada članice Grupacije spomenuti hoteli s četiri do pet zvjezdica te hoteli baštine visoke kategorije, sa do 60 soba koji nude jedinstvene sadržaje i ponudu, u tijeku je izrada detaljnih i transparentnih kriterija kako bi se omogućilo ostalim zainteresiranim hotelima, sličnog kategorije i kvalitete, da se priključe radu Grupacije”, napomenuo je Nizić.

“Hoteli u ovoj Grupaciji su i prijatelji i konkurencija, a HGK je podrška i partner koji će raditi na zajedničkim ciljevima i doprinijeti daljnjem razvoju ovog turističkog proizvoda, a time i konkurentnosti hrvatskog turizma u cjelini”, rekao je potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher. Do izbora vodstva novoosnovane grupacije, sjednicu je vodio predsjednik Udruženja hotelijera pri HGK Ronald Korotaj, koji je podržao inicijativu navodeći kako će isticanjem važnosti visoke kvalitete, ova Grupacija potaknuti i ostale hotele na ponudu jedinstvenih sadržaja i usluga.

Direktorica Sektora za turizam HGK Leila Krešić-Jurić predstavila je članicama Grupacije komorske usluge za hotele. Primjerice, lobiranje za legislativu i bolje uvjete poslovanja u zemlji i EU, povezivanje s novim partnerima kroz međunarodne delegacije i B2B susrete, izrada studija, korištenje benchmarking alata, baza podataka i dr. Posebno je zanimljiva mogućnost promocije na emitivnim tržištima, naročito u Velikoj Britaniji i SAD-u.