Objavljeno: 09. 11. 2022. , Ažurirano: 30. 11. 2022.


Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja organiziraju radionicu NATO i gospodarstvo: Dan hrvatske industrije, koja će se održati u petak, 2. prosinca s početkom u 9 sati u HGK u Zagrebu (Vijećnica, Rooseveltov trg 2).

Radionica je namijenjena tvrtkama koje žele saznati više o poslovnim mogućnostima u okviru postupaka javne nabave jedne od agencija NATO-a: NATO Support Agency (NSPA). Cilj je pružiti priliku tvrtkama da steknu bolje razumijevanje procesa nabave agencije NSPA, pravila i propisa te priliku za razgovor o potencijalnim mogućnostima suradnje.

Na radionici će tvrtke koje su uspješno sudjelovale u natječajima NATO-a prenijeti svoja iskustva. Predstavit će se i rezultati kampanje #WeareNATO u sklopu koje su studenti i učenici relevantnih zanimanja i struka posjetili hrvatske obrambene tvrtke i proizvođače roba dvojne namjene. Predviđeni su i jedan na jedan razgovori između zainteresiranih tvrtki i predstavnika agencije NSPA.

Inače, nabava unutar NATO-a je decentralizirana i obavlja se kroz zapovjedništva (NATO Headquarters), strateška zapovjedništva (Strategic Commands) i ostale agencije koje pokrivaju različita područja nabave.

Pozive na sudjelovanje u javnom nadmetanju raspisuju sastavnice NATO-a i ne objavljuju se javno. Pristup takvim podacima omogućit će se tvrtkama koje se upišu u Registar gospodarskih subjekata zainteresiranih za sudjelovanje u natječajima. U Registar se upisuju pravne i fizičke osobe koje svojom djelatnošću i poslovnim osobinama ispunjavaju uvjete za primanje i raspolaganje neklasificiranim i klasificiranim podatcima NATO-a.

Program možete pogledati i preuzeti OVDJE, a detaljnije informacije dostupne su i na internetskim stranicama HGK NATO natječaji

Sudjelovanje na radionici za tvrtke je besplatno uz prethodnu prijavu putem obrasca u nastavku.

Program

Vrijeme Aktivnost
02.12.2022
08:45 - 09:00 Registracija sudionika
09:00 - 09:20 Pozdravni govori - Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj, Hrvatska gospodarska komora // Marc Heinemann, NSPA Procurement Deputy Director, NATO Agencija za potporu i nabavu (NSPA) // komodor Milan Blažević, savjetnik za projekte opremanja OS RH, Ministarstvo obrane // Robert Blažinović, v. d. ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
09:20 - 10:20 Agencija NSPA - Marc Heinemann NSPA Procurement Deputy Director, NATO Agencija za potporu i nabavu (NSPA)
10:20 - 10:40 Pauza za kavu
10:40 - 11:20 Nacionalni postupak: • NATO i gospodarstvo (Mirna Maravić, voditeljica odjela za offset, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja) • Portal (Tajana Kesić Šapić, voditeljica odjela za industriju, Hrvatska gospodarska komora) // NSPA postupci nabave i priprema uspješne ponude za natječaj (Marc Heinemann, NSPA Procurement Deputy Director, NATO Agencija za potporu i nabavu (NSPA))
11:20 - 11:40 Prezentacije hrvatskih tvrtki – iskustva u poslovima s NSPA: • Galeb d.d. (Mate Arbulić, voditelj veleprodaje) • Dok-ing d.o.o. (Mislav Manda, direktor prodaje i razvoja)
11:40 - 12:00 Prezentacije studenata: Follow up posjete tvrtkama u okviru kampanje #WeareNATO (Leon Baždar i Ivica Marjanović, Fakultet elektrotehnike i računarstva)
12:00 - 12:10 Završna riječ
12:10 - 13:20 Ručak
13:30 - 15:30 B2B