HGK – ŽK Split obavještava poduzetnike sa sjedištem na području Splita da je Grad Split raspisao dva natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava.

1.Natječaj za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja grada Splita u 2019. godini

Za ovu namjenu osigurano je ukupno 2.000.000,00 kuna u proračunu Grada Splita, a iznos potpore je 30.000,00 kuna po zaposlenoj osobi, za pokriće troškova bruto plaće. Prijavitelj može zatražiti potporu za najviše dvije osobe.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro i mali poduzetnici koji imaju registrirano sjedište na području Splita (izuzev područja označenog jednoslovnom oznakom  I – izuzeće se isključivo  odnosi na zapošljavanje sufinanciranih osoba za obavljanje poslova iz područja djelatnosti označenog jednoslovnom oznakom I), poslovnu jedinicu na području stare gradske jezgre (u zoni A) te osoba koja se zapošljava putem potpore treba obavljati posao u poslovnoj jedinici u području stare gradske jezgre.

Natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. prosinca 2019. godine.

Više informacija pronađite ovdje.

 

2. Natječaj za dodjelu potpora kreativnoj industriji grada Splita u 2019. godini

Za ovu namjenu osigurano je ukupno 300.000,00 kuna u proračunu Grada Splita, a jedan prijavitelj može podnijeti zahtjev za dodjelu sredstava potpore za jednu ili više namjena, s tim da se sredstva potpore odobravaju samo za ­­80% troškova izvršenog ulaganja, a najviše do 30.000,00 kuna.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro i mali poduzetnici koji imaju registrirano sjedište na području grada Splita te imaju registriranu glavnu / pretežitu djelatnost prema popisu prihvatljivih djelatnosti (detaljno navedene u Natječaju), a projektni prijedlog u zahtjevu za potporu  mora se odnositi na prihvatljivu djelatnost.

Natječaj je otvoren do 13. rujna 2019. godine.  

Više informacija pronađite ovdje.

Natječaji su objavljeni na internetskoj stranici Grada Splita