Objavljeno: 26. 10. 2016. , Ažurirano: 31. 10. 2016.

U Skopju, u Republici Makedoniji, od 18. do 22. listopada, održavao se 42. po redu međunarodni sajam metalurgije, elektronike, energetike, nemetala, graditeljstva, osiguranja objekata i zaštite TEHNOMA 2016. Paralelno s njim održavao se i specijalizirani bijenalni sajam Transport i logistika. Sajmovi su bili popraćeni B2B razgovorima, a dio sajmova bio je i Forum o inovacijama i tehnologiji, odnosno izložba i konferencija TEHNOINVENT, u organizaciji Fonda za inovacije i tehnološki razvoj.
 
Komora Zagreb zajednički je hrvatski nastup na sajmu TEHNOMA organizirala i tvrtkama sufinancirala treći put, a na zajedničkom štandu svoje proizvode i usluge predstavile su tvrtke: Abicor binzel adria d. o. o. iz Galižane, Intercal d. o. o. iz Sirača te daruvarske tvrtke MPD tvornica pumpi d. d. i Novoline Daruvar d. o. o. Izlagači su za vrijeme sajma ostvarili brojne kontakte, obišli poslovne partnere koji posluju u okolici te  izrazili zadovoljstvo rezultatima izlaganja.
 
Izložbeni prostor Komore Zagreb posjetili su predstavnici Gospodarske komore Makedonije, koji su tom prilikom izrazili zadovoljstvo što je HGK ponovo prisutna na sajmu te su izrazili interes za jaču suradnju između dviju komora, a štand je obišla i Zvjezdana Borovac, druga tajnica u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Makedoniji, koja je izlagačima ponudila pomoć u uspostavljanju kontakata i u obavještavanju o uvjetima poslovanja na makedonskom tržištu.
 
Na ovogodišnjem izdanju sajma TEHNOMA sudjelovalo je oko 140 izravnih izlagača, uz grupne nastupe izlagača iz Grčke, Slovenije, Hrvatske i Bugarske, na ukupno 12.000 četvornih metara zatvorene i 1.000 četvornih metara otvorene izložbene površine, a procjenjuje se da je sajam razgledalo oko 25.000 posjetitelja.