Objavljeno: 11. 11. 2021. , Ažurirano: 11. 04. 2022.


Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović održao je sastanak s Aldinom Dugonjićem, rukovoditeljem Centra za certificiranje halal kvalitete u Zagrebu. Predsjednik Komore zahvalio je Dugonjiću na potpori i pomoći koju Centar pruža hrvatskom gospodarstvu vezano uz certificiranje proizvoda i usluga halal kvalitetom. Rezultat toga je da u Hrvatskoj halal certifikat posjeduju 84 tvrtke, od kojih 52 proizvođača hrane, jedan proizvođač dezinficijensa, 32 usluge i jedna obrazovna ustanova.

Burilović je naglasio da uvođenjem halal certifikata naše tvrtke prepoznaju želje i potrebe potrošača i turista u Hrvatskoj, a posebice na inozemnim tržištima. Uvođenjem halal certifikata otvaraju se dodatne mogućnosti izvoza u treće zemlje čija regulativa zahtijeva navedeni standard.

Na sastanku je zaključeno da će Hrvatska gospodarska komora i ubuduće podržavati aktivnosti Centra za certificiranje halal kvalitete koje doprinose stvaranju dodane vrijednosti proizvoda i usluga, otvaranju tržišta i edukaciji naših članica. Primjer jedne takve aktivnosti je i Halal Business Forum, na čijem je prvom izdanju ove godine HGK sudjelovala zajedno sa članicama.

Potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete Aldin Dugonjić i predsjednik HGK Luka Burilović (na fotografiji, s lijeva na desno)
Izvor: HGK