Objavljeno: 16. 05. 2016. , Ažurirano: 03. 10. 2016.

U subotu, 14. svibnja 2016. godine u prostoru vodenog parka Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama održana je Štruklijada, tradicionalna manifestacija koju su po osmi put organizirali Krapinsko-zagorska županija i Županijska turistička zajednica, s ciljem promocije i zaštite tradicionalnog zagorskog jela - zagorskih štrukli.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić dodijelili su diplomu za najbolje pripremljene štruklje Matiji Guliji iz tvrtke Zebrano koji je kao tajnu pobjede istaknuo upotrebu isključivo domaćih sastojaka. Drugo mjesto osvojila je slastičarna Torte i kolači Tri užitka, dok je treće najbolje štruklje pripremila ekipa Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Proglašenjem pobjednika završen je natjecateljski dio 8. Štruklijade na kojoj su se za titulu najboljih štruklji Zagorja nadmetala 24 zagorska restorana, agroturizama, hotela, toplica i pekarnica.

Organizatori Štruklijade 2016. su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, projekt su poduprli Općina Krapinske toplice, Vodeni park Aqua Vivae, Zagorska razvojna agencija, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije i Srednja škola Zabok i Srednja škola Pregrada, pokrovitelj promocije je Hrvatska turistička zajednica.