Vrijeme održavanja: 17.09.2019. - 20.09.2019.

Objavljeno: 16. 09. 2019. , Ažurirano: 16. 09. 2019.

U uotrak, 17. rujna, započinje iKA 13 – izložba inovacija Karlovac, koju zajednički organiziraju Županijska komora Karlovac i Udruga inovatora Karlovačke županije. Na posjet izložbi pozvani su poduzetnici, inovatori, građani i svi koje zanimaju inventivni rad i nova tehnološka dostignuća, kako je naveo predsjednik ŽK Karlovac Zlatko Kuzman na prigodnoj tiskovnoj konferenciji.

Izložba iKA 13 održavat će se od 17. do 20. rujna u Tehničkoj školi Karlovac, a na njoj će se moći razgledati više od 60 vrijednih inovacija od oko stotinjak autora. Uz članove Udruge inovatora Karlovačke županije, svoje inovacije predstavljaju i članovi Saveza udruga inovatora Istarske županije, Saveza udruga inovatora Rijeke, zatim inovatori iz Grada Zagreba, Zagrebačke, Varaždinske i Međimurske županije. Uz to, izlažu i inovatori iz susjednoga Novog Mesta i Bihaća, pa je iKA i ovoga puta međunarodna.

Jedan je dio predstavljenih inovacija u protekloj godini već nagrađivan na najznačajnijim inozemnim izložbama inovacija, pa je ovo dobra prilika da posjetitelji, a prije svega poduzetnici, vide svjetska dostignuća novih proizvoda i tehnologija.

"Među domaćim izlagačima su, primjerice, inovacije iz robotike naših poznatih tvrtki HS Produkt i DS Smith Karlovac, nova rješenja iz Tvornice turbina, inovacije tvrtki iz Razvojnog centra Županijske komore Karlovac, našeg poduzetničkog inkubatora, pa sve do radova studenata Veleučilišta u Karlovcu i karlovačkih strukovnih škola", istaknuo je Kuzman.

Suorganizatori izložbe su Udruga inovatora Hrvatske i Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije i Karlovca, a supokrovitelji Karlovačka županija, Grad Karlovac i Tehnička škola Karlovac.