Vrijeme održavanja: 09.09.2019.

Objavljeno: 09. 09. 2019. , Ažurirano: 10. 09. 2019.

U četvrtak se u Krapini otvara najveći sajam zagorskoga gospodarstva, u sklopu kojeg će se na pet tisuća četvornih metara predstaviti oko 250 izlagača iz triju zemalja i desetak hrvatskih županija. Međunarodni gospodarski sajam  Zagorski gospodarski zbor prerastao je u jedan od tri najjača gospodarska zbora u Hrvatskoj.

Ovogodišnji Zagorski gospodarski zbor na konferenciji za novinare 9. rujna najavili su predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Krapina Josip Grilec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te direktor Radija Kaj Drago Gradečak.

Županija partner 27. Zagorskoga gospodarskog zbora jest Varaždinska županija, a pokrovitelj Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

Svečanost otvorenja bit će u četvrtak 12. rujna u 13 sati u amfiteatru Srednje škole Krapina. Posjetitelji će ga od 12. do 14. rujna moći razgledati od 10 do 22 sata. Detaljnije o događanjima ovdje.

Predsjednik HGK – ŽK Krapina Josip Grilec izjavio je na konferenciji za novinare: "Mi smo si zadali cilj da svake godine Zbor bude bolji. Svatko će vjerojatno moći naći nešto za sebe. Intenzivno smo radili na tome da privučemo što veći broj izlagača kako bi to bilo zanimljivo našim posjetiteljima. Naš je Zbor specifičan i prema tome što uspijevamo osigurati besplatno predstavljanje za sve izlagače, dakle, nema ulaznice, nema kotizacije, treba samo doći s dobrom voljom prezentirati sebe ili pronaći nešto za sebe."