Vrijeme održavanja: 19.06.2019.

Objavljeno: 19. 06. 2019. , Ažurirano: 04. 07. 2019.

U Rektoratu Sveučilišta u Dubrovniku 19. lipnja održana je sedma dodjela nagrada za najbolje studentske radove projekta WebPoSt (studentske izradbe web-stranica za poduzetnike).  

Projekt WebPoSt nastao je u suradnji Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku i Županijske komore Dubrovnik. Cilj je projekta povezati studente s poslovnim sektorom kako bi dobili iskustvo i saznanja o funkcioniranju poslovnog sektora. U skladu s tim ciljem studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku za male poduzetnike i udruge izrađuju web-stranice.

Povjerenstvo za ocjenjivanje (mentor Ivan Grbavac, Ivan Ivičević Bakulić iz tvrtke Insoma i Jelena Diklić iz ŽK Dubrovnik) odabralo je tri najbolje web-stranice, od ukupno 19.

Predsjednica ŽK Dubrovnik Terezina Orlić i rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum uručili su nagrade i pohvalnice studentima. Pritom je Orlić rekla: "Čestitam poduzetnicima što su prepoznali priliku za ulazak u digitalni svijet jer bez prisustva na internetu moderno poslovanje ne može se niti zamisliti. Ovaj je projekt u cjelini pravi primjer povezivanja gospodarstva s obrazovanjem, što je naše Sveučilište prepoznalo i podržalo."

Rektor Burum istaknuo je: “Čestitam studentima na odlično odrađenom poslu. Vidi se iz godine u godinu da imamo sve bolje i uspješnije mlade ljude. Nadam se da će im ovo iskustvo biti od koristi u budućem radu.”

Dobitnici nagrada su:

1. mjesto: Mato Hazdovac izradio je web-stranicu za tvrtku Fingerprint design.

2. mjesto: Nikolina Šanovsky izradila je web-stranicu za Jezuite d.o.o.

3. mjesto: Luka Krnetić izradio je web-stranicu za tvrtku Led i to d.o.o.

Ostali studenti dobili su priznanja: Ivica Ćurćija za tvrtku FilluArt; Tin Modrić za Skeleton d.o.o.; Matej Kajinić za frizerski salon L&p i Apartman Dam; Martina Sekulo za Mediamik d.o.o.; Dario Majstorović za Geo Grupu d.o.o.; Marin Mijanić za KUD "Sveti Juraj Osojnik"; Elena Mojaš za Sunny Day; Damjan Anđelković za Fidelitas d.o.o.; Tomislav Tomić za Badmintonski klub Dubrovnik; Ivana Brailo za Mediatis grupu j.d.o.o.; Karlo Arbanas za Time for me; Božo Lopižić za Lighgting d.o.o; Josipa Kardum za Obrt Prinčipesa; Davor Curić za Obrt Toni te Jure Pirjać za Graf d.o.o. 

Božo Džamarija uime studenata zahvalio je na pruženoj prilici uključivanja u poduzetničke vode, dok je predstavnica tvrtke Led i to d.o.o. zahvalila na lijepoj i korisnoj suradnji Komori, Sveučilištu, a posebno studentu na odličnim idejama za izvedbu web-stranice. 

Dokaz je uspješnosti WebPoSt projekta povećani broj zainteresiranih poduzetnika koji premašuje broj studenata uključenih u projekt. Stoga su ove godine neki studenti izrađivali po dvije web-stranice, što pridonosi njihovoj praksi i iskustvu rada s budućim klijentima.

 

 webpost.19.6.19.jpg

Sudionici; Izvor: HGK