Vrijeme održavanja: 15.05.2019.

U Pučišćima na Braču 15. svibnja je, nakon godinu i pol duge i opsežne rekonstrukcije bivšeg hotela Palača Dešković, svečano otvoren heritage-hotel Puteus Palace.

Puteus Palace u vlasništvu je grupacije u kojoj su tvrtke Industrius d.o.o. i Kredenca d.o.o. iz Sinjskog Obrovca, čija je vlasnica i direktorica Milenka Barać. U kupnju i rekonstrukciju objekta investitor je uložio tri milijuna eura te je dobio i poticaj Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske.

Otvaranje Puteus Palacea 2.jpg

Direktorica Kredence d.o.o. Milenka Barać (u sredini) i predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš (lijevo); Izvor: HGK

"Značaj heritage-hotela, poput Puteus Palacea, jest u tome što uz uslugu smještaja nude i promoviraju i našu bogatu kulturnu baštinu. Ovakve vrijedne investicije pridonose pozicioniranju Brača i cijele Splitsko-dalmatinske županije na karti luksuznog turizma te podizanju naše turističke ponude na višu razinu’’, rekao je prigodom otvaranja hotela predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš.

Hotel predstavlja luksuzno odmorište, osobito pogodno za nautičare, ljubitelje povijesne, kulturne i eno-gastronomske ponude i luksuznog smještaja, te već bilježi ogroman interes domaćih i inozemnih turističkih agencija.

Opremljen je najmodernijim sustavima te posluje prema najmodernijim svjetskim standardima. Sadrži devet dvoposteljnih superior soba i šest hotelskih apartmana, Puteus restoran, wine-bar, miniwellness s jaccuzijem i finskom saunom, terasu i parking, a pri kraju je uređenja i vanjski bazen dužine 10 metara s pogledom na mediteranski vrt i zgradu hotela koja je zaštićeni spomenik kulture. Ispred hotela je novouređena marina s 50 vezova.

Otvaranje Puteus Palacea 1.jpg

Predsjednik HGK - ŽK Split Joze Tomaš (drugi zdesna) s uzvanicima na svečanom otvaranju hotela; Izvor: HGK

Otvaranjem hotela u Pučišćima tvrtka Kredenca ne namjerava stati s investicijama u turizmu, odnosno u luksuzne heritage-hotele u povijesnim palačama. Idući im je projekt otvaranje heritage-hotela Tripalo Palace u Sinju, koji je također zaštićeni spomenik kulture te se pod budnom paskom konzervatora rekonstruira već dvije godine. U taj projekt tvrtka Kredenca ulaže pet milijuna eura, a otvorenje Tripalo Palacea očekuje se krajem ove godine.

Tvrtka Industrius d.o.o. osnovana je 2010. godine te je jedna od vodećih tvrtki na području industrije i energetike. Tvrtka je dobitnik Zlatne kune Hrvatske gospodarske komore za najuspješnije trgovačko društvo u Splitsko-dalmatinskoj županiji u 2016. godini u kategoriji srednjih trgovačkih društava, za koju je nominirana i na državnoj razini. Godine 2017. osnovali su tvrtku Kredenca d.o.o. za upravljanje boutique heritage hotelima na posebnim lokacijama.