Mogućnosti održivog oceanskog gospodarstva – Plavi rast digitalno povezivanje i B2B poslovni razgovori


Objavljeno: 26. 05. 2020. , Ažurirano: 14. 07. 2020.


Innovation Norway i Europska poduzetnička mreža organiziraju digitalni matchmaking Mogućnosti održivog oceanskog gospodarstva – Plavi rast i B2B poslovne razgovore,  9.- 10. lipnja 2020. godine.

Poslovni skup organizira se u okviru bilateralnih programa financijskih mehanizama Europskog gospodarskog područja (EGP) i Norveške darovnice za razdoblje 2014.-2021., a namijenjen je tvrtkama koje imaju konkretnu projektnu ideju povezanu s razvojem ili primjenom inovativne tehnologije/ rješenja/ proizvoda u pomorskom sektoru i koje su zainteresirane za sudjelovanje na skupu u cilju pronalaženja norveškog partnera sa stručnim znanjem ili tehnologijom za realizaciju projekta.

U okviru teme poslovnog skupa, prihvatljivi projekti su:

- razvoj i ulaganja u:
                pomorsku nadogradnju
                obalni i pomorski turizam
                resursi za kopanje morskog dna
                plava biotehnologija
- razvoj rješenja vezanih uz:
                pomorski prijevoz
                plavu energiju
- razvoj inovativnih rješenja/tehnologija unutar:
                ribarstva i akvakulture
                morskog legla i otpada
                opskrbe vodom, uključujući desalinizaciju

Registracija za sudjelovanje vrši se putem poveznice https://blue-growth-conference-and-matchmaking.b2match.io/, na kojoj je dostupan program događanja i koja će se redovito ažurirati sa svim relevantnim informacijama vezanim za održavanje skupa.

Prilikom registracije tražit će se kratko predstavljanje projektne ideje i informacije o očekivanom norveškom partneru kojeg tražite za sudjelovanje u projektu na temelju kojih će se vršiti evaluacijski postupak. Uz navedeno, postavljen je okvirni limit od 15 tvrtki po zemlji te sugeriramo što raniju prijavu.

Skrećemo pozornost na to da konzultantske tvrtke, tvrtke koje sudjelovanjem žele plasirati/promovirati svoje proizvode i usluge na norveško tržište, klasteri, inkubatori, sveučilišta i udruge nisu prihvatljivi korisnici sredstava poslovnog programa financijskih mehanizama EGP i Norveške darovnice i nisu u mogućnosti registrirati se za b2b poslovne razgovore predmetnog događanja.

Više informacija o programu programa Poslovni razvoj, inovacije i MSP u Hrvatskoj dostupno je na mrežnoj stranici Innovation Norway te na mrežnoj stranici www.eeagrants.hr.

Za sve dodatne informacije obratite se Diani Kovač, višoj stručnoj savjetnici (tel.: 01/4561 604, e-mail: dkovac@hgk.hr) ili Ivanu Škariću, višem stručnom savjetniku (tel.: 01/207-8038, e-mail: iskaric@hgk.hr).