Predstavnici Komore Zagreb Zdravko Čizmar i Maša Orlović posjetili su, u okviru usluge Mobilni tim, 13. ožujka zagrebačku tvrtku Siget dizala d. o. o. koja se bavi projektiranjem, proizvodnjom, montažom i servisom dizala. Tvrtka djeluje već više od 25 godina i ima 20 zaposlenih. Uz primarnu djelatnost povezanu s dizalima, tvrtka proizvodi i čelične konstrukcije za antenske sustave (bazne stanice) mobilnih operatera te kanalice za bicikle.
Direktor i vlasnik Siget dizala Krešimir Bošković upoznao je tim Komore Zagreb s trenutnim projektima i razvojnim planovima tvrtke koja, uz proizvodnju dizala po mjeri i potrebama kupaca, prodaju i postprodajne usluge na tržištu Hrvatske, značajan dio svojih proizvoda i izvozi. Zbog toga su joj vrlo značajne bile usluge Hrvatske gospodarske komore, poput organiziranja kolektivnih izlaganja tvrtki na međunarodnim sajmovima, organiziranja poslovnih delegacija i razgovora, usluge Poduzetnik-izvoznik, servisa Tenderi.hgk.hr te aktivnosti Europske poduzetničke mreže Hrvatske koja djeluje pri HGK. Također, budući da je tvrtka proizvodna, izrazila je interes i za upis u predstavljeni Katalog hrvatskih proizvoda HGK te naročito za znakove kvalitete koje dodjeljuje Komora, odnosno znakove Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.
Bilo je riječi i o mogućnosti sudjelovanja tvrtke u projektu ugradnje dizala u višestambene zgrade, inicijativi čiji je jedan od pokretača i Komora Zagreb.