Nove mjere za korisnike glazbe u javnosti od 27.11.2020.

Objavljeno: 27. 03. 2020. , Ažurirano: 01. 12. 2020.

HDS ZAMP prati sve nove mjere i ograničenja koja se donose s ciljem ograničavanja širenja bolesti COVID-19, a koje utječu na poslovanje onih koji u poslovanju javno koriste glazbu. Cilj nam je našim korisnicima olakšati poslovanje u ovim gospodarski teškim vremenima i tako osigurati da i glazbenici i oni koji njihovu glazbu u poslovanju koriste solidarno prođu izazove pred kojima se nalaze.

HDS ZAMP je zato krajem studenog 2020. donio nove mjere za korisnike glazbe u javnosti. Za one skupine korisnika koji sukladno najnovijim mjerama u prosincu neće biti u mogućnosti raditi ili će biti zatvoreni za javnost, obustavit će se naplata naknade za javno korištenje glazbe za razdoblje trajanja mjera. Tako će za mjesec studeni pored ranijeg COVID popusta od 10%, cijena licence biti umanjena za još minimalno 10%. U onim gradovima i mjestima u kojima je temeljem mjera lokalnih Stožera i ranije donesena mjera zatvaranja ugostiteljskih objekata za javnost, cijena mjesečne licence biti će dodatno umanjena i do 30%, ovisno o broju dana trajanja mjera.


S obzirom da je i u studenom došlo do novog ograničenja radnog vremena ugostiteljskih objekata podsjećamo da smo već ranije automatski onima kojima su se time i promijenili uvjeti za licencu, obračunali cijenu licence za kraće radno vrijeme, što je također utjecalo na ukupno sniženje naknade. 

Objavljeno: 27.11.2020.

 

S obzirom na poteškoće u poslovanju ugostitelja i pružatelja drugih uslužnih djelatnosti uzrokovane koronavirusom i prema ranije najavljenim informacijama da će HDS ZAMP korisnicima glazbe u poslovanju izaći u susret i pružiti solidarnu potporu u obliku financijskog rasterećenja, u ovim teškim vremenima za sve sudionike, HDS ZAMP donosi novu poslovnu odluku.

Poslovna odluka odnosi se na ožujak i iduća razdoblja u kojem će objekti biti zatvoreni, uzimajući pritom u obzir i posebnu situaciju u kojoj se nalaze korisnici glazbe, ali i sve gori položaj svojih članova, glazbenika koji su među prvima i najteže pogođeni nastalom krizom.

Ostale mjere HDS ZAMP-a za ugostitelje i pružatelje drugih uslužnih djelatnosti koji u poslovanju koriste autorska glazbena djela možete pronaći ovdje.

Objavljeno 23.03.2020.