Vrijeme održavanja: 17.03.2017.

Objavljeno: 10. 03. 2017. , Ažurirano: 20. 03. 2017.

U Županijskoj komori Bjelovar u petak, 17. ožujka, u 10 sati, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs i predsjednik ŽK Bjelovar Jakov Ćorić, održat će sastanak s gospodarstvenicima u djelatnosti sektora govedarstva, mljekarstva i proizvodnje sira, svinjogojstva, peradarstva, proizvodnje namještaja i piljenja i blanjanja drveta.

Tema sastanka trenutno je stanje i perspektiva tovnoga govedarstva, Zakon o poljoprivrednom zemljištu, način provedbe sustava potpora za dobrobit životinja, Program Ruralnog razvoja, M04.  podmjera 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ i M 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ te Zakon o zabrani nepoštene trgovačke prakse u lancu opskrbe hranom.

Gospodarstvenici koji će sudjelovati na sastanku zastupat će poljoprivredne strateške djelatnosti Bjelovarsko-bilogorske županije te su unaprijed određeni protokolom Ministarstva poljoprivrede. Nakon sastanka, predviđen je zajednički obilazak tvrtki i poljoprivrednih gospodarstava u djelatnosti poljoprivrede na području  Bjelovarsko-bilogorske županije.