Vrijeme održavanja: 17.12.2016.

Objavljeno: 04. 11. 2016. , Ažurirano: 03. 02. 2017.

Konferencija se održava u sklopu manifestacije Advent u Otočcu i obilježavanja jubilarnog 10. Međunarodnoga božićnog sajma u Otočcu, u organizaciji ŽK Otočac. Cilj je progovoriti u javnosti o ženskom poduzetništvu, istaknuti njegovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji i Hrvatskoj, ohrabriti postojeće i potencijale poduzetnice na nove poduzetničke projekte te im pomoći u umrežavanju radi razmijene znanja i iskustva, a, u konačnici, i potaknuti samozapošljavanje žena.

U sklopu konferencije organizirat će se predstavljanje uspješnih poslovnih priča poduzetnica iz Ličko-senjske županije, ali i iz ostatka Hrvatske te zemalja u okruženju – Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Nakon uvodnog predstavljanja održat će se panel-rasprava sa svim sudionicama. Panel će se orijentirati na pitanja poput:

  • koje su vještine i znanja ženama potrebna za uspon na hijerarhijskoj ljestvici u tvrtkama i uspjeh,
  • izazovi modernoga poslovnog okruženja,
  • različite definicije uspjeha te
  • usklađivanje poslovnog i osobnog života.

U Hrvatskoj su žene često slabije plaćene od muškarca za isti posao, otežano im je napredovanje, pogotovo na višim upravljačkim razinama, dok je socijalno osviještenih poslodavaca, osobito u doba gospodarske krize, izrazito malo. Na konferenciji će sudjelovati brojne poduzetnice različitog profila, od direktorica velikih tvrtki do osnivačica uspješnih poljoprivrednih gospodarstava. Raspravom s panelisticama pokušat će se doći do odgovora gdje se točno stječu menadžerske vještine (praksom ili formalnim obrazovanjem) te koje čimbenike panelistice vide kao put uspjehu. Također, usporedit će se iskustva iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva. Predviđeno je i predstavljanje uspješnih projekata koji su se bavili ženskim poduzetništvom.

Pozivamo na rezerviranje datuma te da svojim prisustvom date doprinos osvješćivanju ove problematike u javnosti.

Konferencija se održava pod medijskim pokroviteljstvom Privrednog vjesnika.