Vrijeme održavanja: 14.08.2019. - 06.10.2019.

Ocjenjivanje meda održava se i ove godine u Osijeku u sklopu manifestacije Dani meda u Hrvatskoj

Objavljeno: 14. 08. 2019. , Ažurirano: 14. 08. 2019.

Gospodarsku manifestaciju Dani meda već dugi niz godina organizira Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Osijek u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku kao znanstvenom institucijom.

U sklopu ovogodišnje manifestacije održat će se 24. ocjenjivanje kvalitetnih sortnih vrsta meda iz cijele Hrvatske, 18. ocjenjivanje pakovina meda i proizvoda na bazi meda te 15. ocjenjivanje kvalitete pića od meda i na bazi meda. Pakovine se ocjenjuju po sljedećim kategorijama: pakiranje meda, pakiranje pića s medom, pakiranje proizvoda koji služe za poboljšanje zdravlja, a koji su proizvedeni od meda ili drugih pčelinjih proizvoda te suveniri.

Na natjecanje se mogu prijaviti svi zainteresirani pčelari i pčelarske organizacije koje se bave proizvodnjom i prometom pčelinjih proizvoda, a uzorci meda se moraju dostaviti najkasnije do 2. rujna.

Uzorke za ocjenjivanje pakiranja meda, pakiranja pića s medom, kvalitete pića od meda i s medom, proizvode koji služe  za poboljšanje zdravlja, a proizvedeni su od meda ili drugih pčelinjih proizvoda te suvenire, potrebno je dostaviti  također najkasnije do 2. rujna 2019. godine.

Nakon ocjenjivanja i obrade ocjenjivačkih listića, najbolje ocjenjenim medovima dodijeliti će se priznanja i nagrade koje će biti dodjeljene na završnoj svečanosti 5. listopada u Županijskoj komori Osijek, Europske avenije 13.

U pratećim dokumentima se nalazi Javni natječaj za 24. ocjenjivanje meda i Javni natječaj za 18. ocjenjivanje pakovina meda i proizvoda na bazi meda.