Objavljeno: 21. 02. 2022. , Ažurirano: 22. 02. 2022.

Vrijeme održavanja: 03.03.2022.


I ove godine kreće ciklus investicijskih foruma Lider invest čiji je cilj promicanje proizvodnih investicija koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost. Takva ulaganja ključna su za gospodarski oporavak stoga se s posebnim žarom priprema druženje poduzetnika, predstavnika institucija, javne i lokalne uprave Lider invest u Splitu koje će se održati 3. ožujka u Hotelu Atrium u Splitu s početkom u 11 sati.

Nakon pozdravnih govora glavnog urednika poslovnog tjednika Lider Miodraga Šajatovića i predsjednika HGK – Županijske komore Split Joze Tomaša te predstavljanja projekta Lider invest, slijedi panel "Kako stvoriti poticajno okruženje za investicije?". Okupili smo niz stručnjaka koji će u toj raspravi pružiti najnovije informacije o inicijativama, provedbi i mogućnostima financiranja investicijskih projekata kao što su Anđelko Katavić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Splitsko-dalmatinske županije, Boris Pekić, partner i direktor društva UHY savjetovanje koje je osnivač poduzetničkog akceleratora u Splitu, Ante Mihanović, ravnatelj Ljekarne splitsko-dalmatinske, te Dario Boras, direktor tvrtke Amplifico iz Klisa.

U sklopu manifestacije Lider invest u listopadu ove godine dodjeljuju se i nagrade za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj. Kriterij za odabir najboljih investicija su udio izvoza, broj novootvorenih radnih mjesta i suvremenost tehnologije. Kvalitetu prijavljenih investicijskih projekata ocjenjivat će Stručni odbor kojeg čine Mladen Vedriš, predsjednik (Visoko učilište Effectus), Tomislav Radoš (Hrvatska gospodarska komora), Mladen Fogec (Udruženje stranih ulagača u Republici Hrvatskoj), Zdenko Lucić (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske), Marijana Ivanov (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Bojan Jerbić (Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu), Boris Teški (Instar) i Miodrag Šajatović (Lider media).

Sudjelovanje na Forumu u Splitu se ne naplaćuje, ali je registracija obavezna na POVEZNICI.