Vrijeme održavanja: 26.04.2019. - 27.04.2019.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka pokrovitelj je 2. Međunarodnog festivala vina i delicija Kvarner Wine Fest koji se održava u Centru Gervais u Opatiji 26. i 27. travnja.

Na ovogodišnjem festivalu očekuje se više od 80 vrhunskih izlagača, s vinima iz desetak država. HGK – ŽK Rijeka sudjeluje na Kvarner Wine Festu podupirući predstavljanje i promociju autohtonih regionalnih i hrvatskih nacionalnih proizvoda te poslovno povezivanje proizvođača iz djelatnosti ugostiteljstva, turizma i trgovine.

Na svome izložbenom prostoru HGK – ŽK Rijeka predstavit će publikaciju Vinska putovnica Primorsko-goranske županije, izdanu u suradnji s najznačajnijim vinskim kućama Županije sredinom 2018., a koja je nedavno prevedena i na engleski jezik. Cilj je publikacije vrednovati i promovirati enoponudu naše regije, povezati proizvođače vina s HORECA sektorom i podići svijest o postojanju domaćih vrhunskih i kvalitetnih eno-gastro proizvoda kojima naša regija obiluje. Uz navedeno, promicat ćemo nositelje znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta te aktualne mogućnosti financiranja troškova stjecanja znakova kvalitete HGK.