En Primeur kušanje mladih vina zadnje berbe Slavonije i hrvatskog Podunavlja, Dalmacije i Bregovite Hrvatske


Objavljeno: 08. 02. 2017. , Ažurirano: 16. 02. 2017.


U zagrebačkom hotelu Westin će se u organizaciji Udruženja vinarstva pri HGK, Udruge Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Bregovite Hrvatske, u četvrtak, 16. veljače 2017. održati kušanje mladih vina zadnje berbe pod nazivom En Primeur

Vinari će premijerno predstaviti vina berbe 2016., kako bi stručnjaci i šira javnost mogli kušati vina koja će uskoro izići na tržište i procijeniti njihov potencijal.

Kušat će se mlade graševine, pošipi, rizlinzi, pušipeli, škrleti i sva druga bijela vina nazočnih vinara te crna vina berbe 2015. i starija, koja također tek trebaju doći na tržište.

Uz to, predstavit će se i fenološko-enološki pregled berbe 2016., triju vinskih regija: Slavonije i hrvatskog Podunavlja, Dalmacije i Bregovite Hrvatske.

Događaj je vremenski podijeljen na dva glavna dijela. Stručni dio javnosti imat će priliku vina kušati od 12 do 15 sati, a od 15 do 19 sati vrata se otvaraju svima koji vina vole i onima koji su zasad samo znatiželjni.

Na kušanju će se predstaviti 50-ak vinara iz Slavonije i hrvatskog Podunavlja, Dalmacije i Bregovite Hrvatske.