Vrijeme održavanja: 02.07.2020.

Objavljeno: 09. 07. 2020. , Ažurirano: 09. 07. 2020.

Na sjednici Sekcije Zajednice kulturnog turizma HGK – Županijske komore Split, održanoj 2. srpnja, razgovaralo se o aktualnom stanju u kulturnom turizmu Splitsko-dalmatinske županije te o planu rada u nadolazećem razdoblju. 

Splitsko-dalmatinska županija područje je bogate kulturne baštine, a kulturni turizam jedan je od puteva ostvarenja cjelogodišnje sezone budući da mu ponuda nije povezana isključivo sa suncem i morem već je atraktivna i izvan udarnih turističkih mjeseci. Kultura je svakako dodana vrijednost turizmu, ali i turizam treba biti dodana vrijednost kulturi naše županije, čulo se na sjednici.

Sekcija će stoga pokrenuti aktivnosti na podizanju kvalitete prezentacije kulturne baštine u turizmu upravo tijekom ovogodišnje, prisilno mirnije sezone, kako bi spremije dočekali sezone koje dolaze. Tako će se već sada početi s organizacijom Konferencije kulturnog turizma Splitsko-dalmatinske županije, na kojoj će svi sudionici u turizmu moći dobiti kvalitetne informacije o kompletnoj kulturnoj ponudi županije. Na taj bi se način pridonijelo otvaranju prohodnijih informativnih kanala između djelatnika u kulturi i onih u turizmu. Krajnji je cilj ove sinergije omogućiti brži, sveobuhvatniji i kvalitetniji dotok informacija o kulturnoj ponudi svim našim gostima.

Sudionici sjednice su također razmijenili iskustva i probleme povezane s apliciranjem na natječaje za financijska sredstva raspoloživa institucijama u kulturi te za plasiranje programa koji ne ulaze u redovan program kulturnih manifestacija grada Splita.