Kružno gospodarstvo u industriji plastike – aktivnosti u lancu vrijednosti, međunarodna konferencija


Objavljeno: 29. 10. 2020. , Ažurirano: 16. 11. 2020.


Pozivamo vas na 14. međunarodnu konferenciju Kružno gospodarstvo u industriji plastike – aktivnosti u lancu vrijednosti, koja će se održati u utorak, 17. studenoga, u 9:30. Konferencije se održavaju naizmjenično u Hrvatskoj i Sloveniji, a domaćin ovogodišnje konferencije je Udruženje industrije plastike i gume Hrvatske gospodarske komore.

Ovom konferencijom želimo nastaviti komunikaciju o tranziciji industrije plastike ka kružnom gospodarstvu. Važnost suradnje svakog pojedinog sudionika u lancu vrijednosti je neophodna stoga želimo zajedno kreirati plan budućih aktivnosti radi ispunjenja nacionalnih obveza kao i obveza industrije.

Organizatori konferencije kao i prethodnih godina su Hrvatska gospodarska komora, Udruženje industrije plastike i gume, Gospodarska zbornica Slovenije, GIZ Grozd Plasttehnike Slovenija te europsko udruženje proizvođača polimernih materijala PlasticsEurope.

Europska strategija za plastiku zahtjeva promjene ponašanja industrije plastike koje za sobom povlače promjene ponašanja u lancu vrijednosti kao i promjene navika potrošača. Industrija plastike, svjesna problema i obveza koje joj je propisala Europska komisija, poziva sudionike u lancu vrijednosti na dijalog i suradnju kako bi „zatvorili krug“ te povećali ugradnju reciklata u nove proizvode.

Stoga vas pozivamo da se odazovete ovom pozivu i aktivno uključite u rad konferencije kako bi doprinijeli pretvaranju problema otpadne plastike i izazova nove EU legislative u zajedničke poslovne uspjehe na korist okoliša i gospodarstva.

Konferencija je namijenjena svim dionicima u lancu vrijednosti: proizvođačima i prerađivačima plastike, sakupljačima i obrađivačima plastičnog otpada, nositeljima robnih marki, predstavnicima nadležnih tijela, lokalnoj upravi i samoupravi, znanstvenoj zajednici, programerima i dizajnerima, potrošačima, nevladinim organizacijama i svima zainteresiranima. 

Zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom, ovogodišnja konferencija će se održati online putem MicrosoftTeamsa. Prijavnica se nalazi u nastavku teksta. Rok za prijavu je ponedjeljak, 16. studenoga.

Radni jezik konferencije je engleski. Sudjelovanje je besplatno. 

Konferenciji se možete priključiti putem ove Microsoft Teams poveznice.