Objavljeno: 24. 11. 2020. , Ažurirano: 28. 12. 2020.

Vrijeme održavanja: 02.12.2020.


U sklopu priprema europskih gospodarstvenika za nove uvjete poslovanja s Ujedinjenom Kraljevinom od 1. siječnja 2021. godine, Britanska Vlada organizira webinar Kretanje ljudi, koji će se održati u srijedu, 2. prosinca, od 14:30 do 15:45 sati po srednjeeuropskom vremenu.

Cilj ovog webinara je predstaviti promjene dugoročne imigracije i kratkoročnog poslovnog putovanja te upućenja radnika u Veliku Britaniju nakon završetka prijelaznog razdoblja i kako se europski gospodarski subjekti trebaju za te promjene pripremiti.

Webinar će pružiti odgovore na pitanja:

  • što zaposlenici iz EU-a u Velikoj Britaniji trebaju znati o svom pravu na boravak u Velikoj Britaniji nakon 1. siječnja 2021. godine;
  • što će kraj prijelaznog razdoblja značiti za kratkoročna poslovna putovanja iz EU u Veliku Britaniju;
  • što će kraj prijelaznog razdoblja značiti za zapošljavanje radne snage iz EU-a.

U suradnji s Veleposlanstvom Ujedinjene Kraljevine i Sjeverne Irske, pozivamo sve zainteresirane gospodarstvenike da se prijave na online seminar putem poveznice.

Prijavljeni sudionici imaju mogućnost putem navedene poveznice unaprijed postaviti pitanja na koja bi željeli dobiti odgovore u cilju pravovremene pripreme za promjene koje će nastupiti u poslovanju s britanskim partnerima od 1. siječnja 2021. godine.

Prezentacija webinara je dostupna na poveznici.
Snimak webinara je dostupan na poveznici.

Izvor: www.gov.uk