Vrijeme održavanja: 15.07.2020. - 31.08.2020.

Prijave za sastanke s ruskim tvrtkama tijekom srpnja i kolovoza

Objavljeno: 15. 07. 2020. , Ažurirano: 15. 07. 2020.

Danas je lansiran drugi ciklus virtualnih poslovnih razgovora koje Hrvatska gospodarska komora, uz podršku Europske poduzetničke mreže (EEN), organizira u sklopu projekta "Go global – Go virtual", kojim želi ubrzati oporavak domaćega gospodarstva nakon koronakrize. Nakon Slovenije, ovoga puta hrvatski gospodarstvenici potražit će svoju poslovnu priliku virtualnim putem s ruskim gospodarstvenicima.

"Nakon održanih online sastanaka između hrvatskih i ruskih tvrtki u pripremi su i online forumi s određenim ruskim regijama za koje se pokaže najveći interes. Dosadašnje nam iskustvo pokazuje da su hrvatskim gospodarstvenicima zanimljive regije Sankt Peterburg, Moskva i Nižnji Novgorod," rekao je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić.

Inače, riječ je o organizaciji online B2B sastanaka za hrvatske tvrtke s inozemnim partnerima na tržištima za koja su domaći gospodarstvenici u prethodno provedenoj anketi pokazali najveći interes. Naime, rezultati istraživanja su pokazali da su našim poduzetnicima trenutno najzanimljivija tržišta Slovenije, Rusije, Austrije, Njemačke i zemalja Višegradske skupine (Češke, Slovačke, Poljske i Slovačke).

Krenuli su pozivi prema hrvatskim tvrtkama za virtualne razgovore s ruskim gospodarstvenicima. Tvrtke će na "Go global – Go virtual" platformu unositi svoje profile, uključujući djelatnost i interese za suradnju. Po završetku prijava hrvatskih tvrtki link platforme s bazom hrvatskih interesa dostavit će se ruskim komorama i poslovnim udruženjima, kao i svim potencijalno zainteresiranim gospodarskim subjektima u Rusiji.

Registracija za hrvatske tvrtke bit će otvorena tijekom srpnja i kolovoza, a online B2B razgovori s ruskim tvrtkama održat će se od sredine kolovoza do kraja prvog tjedna rujna. Svaka ruska tvrtka koja se registrira na platformu može pregledavati profile hrvatskih tvrtki i obratno te pokrenuti jednu od opcija za početak razgovora, putem poruka ili video pozivima, i to cijelo vrijeme trajanja ovog ciklusa, odnosno do kraja prvog tjedna rujna.

Plenarni dio će se održati 3. rujna kada će na platformi "Go Global – Go Virtual" biti dostupna video obraćanja predstavnika hrvatskih i ruskih suorganizatora, kao i prezentacije o uvjetima poslovanja.