Vrijeme održavanja: 14.02.2018.

Umrežavanjem obiteljskog smještaja, podizanjem kvalitete i inovativnošću stvara se viša razina destinacijske prepoznatljvosti

Objavljeno: 14. 02. 2018. , Ažurirano: 15. 02. 2018.

Konferencijom za medije održanom 14. veljače u ŽK Pula najavljen je 5. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije, koji organiziraju HGK – Županijska komora Pula, Upravni odjel za turizam Istarske županije i Turistička zajednica Grada Pule.

Predsjednica HGK – ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula je kako Hrvatska gospodarska komora prepoznaje potencijal obiteljskog smještaja, odnosno privatnih iznajmljivača kao mikropoduzetnika, koji u Hrvatskoj imaju više od 92 tisuće smještajnih jedinica. Upravo je HGK u suradnji s turističkim zajednicama pokrenula inicijativu okupljanja potencijala privatnog smještaja kako bi se prepoznalo koliko je velik segment njihove usluge i potencijal za plasman hrvatskih proizvoda njihovom uslugom, od opremanja svih smještajnih kapaciteta do usluga i proizvoda koji se nude u njihovim kapacitetima.

Stoga je cilj Regionalnog foruma međusobno umrežavanje svih pružatelja usluga u obiteljskom smještaju, njihova edukacija, najviše prema onome što je zapravo trend, dakle inovativnim proizvodima te kreiranje više razine kvalitete smještaja koja će biti destinacijski atraktivna, zaključila je Jaklin Majetić.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković istaknula je kako je važno da dionici u privatnom smještaju zajedno kreiraju i stvaraju ovaj segment ponude kako bi ponuda bila što konkurentnija i kreativnija. Forum je mjesto dobivanja relevantnih informacija koje privatnim iznajmljivačima mogu koristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje te pridonijeli u podizanju razine kvalitete. 

Od 2012. godine broj privatnih iznajmljivača u Puli više je nego udvostručen i trenutno ih je više od dvije tisuće, kazala je direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj. U svojim se aktivnostima Turistička zajednica razgovorom s privatnim iznajmljivačima trudi što više ih educirati i usmjeravati kako bi ponuda bila što kvalitetnija.

5. Regionalni forum podupiru tvrtke koje će održavati individualna savjetovanja na štandovima za vrijeme trajanja Foruma: Hrvatska poštanska banka d. d., PRIMA namještaj d. o. o., Bernarda d. o. o., myPOS d. o. o., Labud i Croatia Osiguranje d. d.