Vrijeme održavanja: 21.05.2021.

Objavljeno: 10. 05. 2021. , Ažurirano: 11. 05. 2021.

Časopis Komunal organizira konferenciju Zelena mobilnost i energetska tranzicija, koja će se održati hibridno (25 sudionika u dvorani – predavači i gosti, a ostali sudionici online), u petak, 21. svibnja, u 10 sati. Hrvatska gospodarska komora pokrovitelj je konferencije.

Cilj konferencije je potaknuti raspravu o pretvaranju klimatskih i ekoloških izazova u prilike za poboljšanje transportnih tehnologija. Skup želi doprinijeti ubrzavanju jednog od najvažnijih ciljeva Europske unije u narednim godinama – uspostavu zelenog i održivog prometa.

Tematski naglasci konferencije obuhvatit će teme kao što su ulaganja u zelene oblike transporta, poticaji i podrška Europske unije, prilagodba popratne infrastrukture, održivi integrirani urbani prijevoz, modernizacija javnog prijevoza i razvoj željezničke infrastrukture, a bit će riječi i o inovacijama, primjeni umjetne inteligencije i pametnim rješenjima.

Konferencija će na jednom mjestu okupiti predstavnike državnih institucija, udruga i organizacija, akademske zajednice, gradova i općina, ali i financijske institucije i sektorske tvrtke čija je djelatnost vezana uz zelenu mobilnost i energetsku tranziciju te sve ostale zainteresirane za ovu tematiku.

Više informacija o Konferenciji i prijavama dostupno je na njenom WEBU ili na e-adresi: info@komunal.hr