Konferencija o izvozu zdrave hrane na mađarsko tržište


Objavljeno: 16. 11. 2021. , Ažurirano: 01. 12. 2021.


Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Veleposlanstvom Mađarske u Zagrebu vas poziva na konferenciju o zdravoj hrani, koja će se održati u četvrtak, 2. prosinca, u 10 sati, u zagrebačkom hotelu Westin, na adresi Kršnjavoga 1.

Mađarska je veliko tržište sa sve većim udjelom zdrave hrane u trgovini prehrambenim proizvodima. Prema zadnjim podacima, četiri posto ukupnog prometa trgovine na malo odnosi se na bezglutenske proizvode što iznosi oko 21,5 milijun eura.

Razvoj proizvodnje prehrambenih bezglutenskih proizvoda igra sve veću ulogu na tržištu Mađarske. Naime, broja osoba s raznim alergijama ili netolerancijama na hranu u Mađarskoj je veći od EU prosjeka  prema zadnjim podacima sedam posto stanovništva je razvilo osjetljivost na gluten.  

Mađarski proizvođači bezglutenskih prehrambenih proizvoda žele stupiti u kontakt s hrvatskim dobavljačima sirovina za proizvodnju zdrave hrane, kao i sa distributerima prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj.

Stoga pozivamo sve hrvatske tvrtke koje žele proširiti ili započeti poslovanje na mađarskom tržištu u prodaji bezglutenske hrane i ostvariti suradnju s mađarskim partnerima da se pridruže konferenciji, a svoj interes potvrde popunjavanjem online obrasca u nastavku, do 1. prosinca.

Dodatne informacije možete zatražiti u Sektoru za međunarodne poslove HGK od Ane Karlić (tel.: +385 1 456 1795 e-mail: akarlic@hgk.hr).