U Dubrovniku održana Konferencija Nove generacije tahografa i EU – istine i zablude

Vrijeme održavanja: 09.11.2017.   /   Rok prijave: 06.11.2017.

Sektor za promet i veze Hrvatske gospodarske komore i Županijska komora Dubrovnik u suradnji s tvrtkom Tahograf  d. o. o. i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture organizirali su predavanje Nove generacije tahografa i EU – istine i zablude koje je 9. studenoga održano u Dubrovniku.

Predavanje je organizirano radi što bolje informiranosti i edukacije članica, povećanja konkurentnosti na tržištu EU te podizanja sigurnosti cestovnog prometa. Predavači su bili Ivan Kesić iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Uprave prometne inspekcije te Zoran Kalauz i Denis Špac iz tvrtke Tahograf d. o. o.

Predavači su predstavili prednosti treće generacije digitalnih tahografa s aspekta vozača i poslodavaca s jedne i inspekcijskih službi s druge strane. Upotreba digitalnih tahografa osigurava veću sigurnost na cestama, bolju zaštitu vozača te suzbija nelojalnu konkurenciju. Nazočni su upoznati s obvezama vozača u korištenju tahografa te im je skrenuta pozornost na učestale pogreške.

Besplatna edukacija rezultat je potpisanog Sporazuma o suradnji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke Tahograf d. o. o. koji obuhvaća programe Tahografovih edukacija komorskih članica, izrade zajedničkih projekata, studija i elaborata iz područja prometa i logistike te niz drugih aktivnosti od zajedničkog interesa.

Sudionici predavanja, 40 predstavnika tvrtki, ocijenili su predavanje vrlo korisnim za vozače i odgovorne osobe u tvrtkama te su poželjeli više takvih edukacija.