Konferencija Jedinstveno digitalno tržište – izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora


Objavljeno: 29. 01. 2018. , Ažurirano: 13. 02. 2018.


Pozivamo vas na konferenciju Jedinstveno digitalno tržište – izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora koja će se održati u utorak, 13. veljače, u 10 sati u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin. Sudionike Konferencije, koju organiziraju Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i Hrvatska gospodarska komora, u partnerstvu sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva, pozdravit će predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Stvaranje jedinstvenog digitalnog tržišta na području Europske unije jedan je od temeljnih ciljeva Europske komisije. Konferencija se organizira radi podizanja svijesti među poslovnom zajednicom o važnosti korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u svim segmentima gospodarstva te razmjene iskustava oko uvođenja digitalnih tehnologija.

Poseban će gost Konferencije biti potpredsjednik Europske komisije nadležan za jedinstveno digitalno tržište Andrus Ansip. On će održati Dijalog s građanima, format neposredne komunikacije EK s javnošću, putem kojeg žele osnažiti razmjenu mišljenja s građanima o budućim pravcima razvoja EU, u kojem će svi sudionici biti u prilici izravno postaviti pitanje potpredsjedniku EK.

HGK će predstaviti rezultate ankete o digitalnom poslovanju i očekivanjima, koju provodi među poduzetnicima. Održat će se i panel na kojem će se raspravljati o ključnim izazovima digitalne transformacije poslovnog sektora u Hrvatskoj.

Sudjelovanje na Konferenciji bit će omogućeno samo prijavljenim osobama, koje po prijavi elektronskim putem trebaju dobiti Potvrdu o registraciji. U slučaju da ne dobijete potvrdu, sudjelovanje na Konferenciji više nije moguće radi popunjenosti kapaciteta.