Konferencija fondovske industrije i Zagrebačke burze: Izazov promjene

web Izazov promjene
Vrijeme održavanja: 21.10.2015. - 24.10.2015.

U organizaciji Zagrebačke burze, Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava i Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK, 21. – 24. listopada 2015. godine, u rovinjskom hotelu Lone održana je 9. Konferencija fondovske industrije i 25. Konferencija Zagrebačke burze: Izazov promjene.

Konferencija predstavlja središnje okupljanje financijske zajednice iz Hrvatske i regije, a ove godine na Konferenciji je sudjelovalo više od 350 sudionika iz svih grana financijske industrije, iz Hrvatske, regije i svijeta.

Radni dio Konferencije svojim izlaganjem otvorio je prof. dr. sc. Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, a slijedile su panel-diskusije na kojima su sudjelovali ministri Boris Lalovac i Siniša Hajdaš Dončić, bivši premijeri Litve i Latvije Einars Repše i Andrius Kubilius, domaći ekonomski stručnjaci Anto Bajo, Tomislav Ćorić i Josip Budimir te ugledni irski ekonomist Colm McCarthy.

Drugog dana Konferencije sudionicima su se obratili Petar-Pierre Matek, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, te Steven Maijoor, čelnik European Securities and Markets Authority (ESMA).

Slijedila su predavanja domaćih i stranih stručnjaka iz područja regulative financijskih tržišta i trendova na tržištu kapitala, kao i izlaganja o temama vezanim uz mirovinski sustav i investicijske fondove.

Održane su i panel-diskusije na temu povećanja atraktivnosti regionalnih burzi te ulaganja u turizam i infrastrukturu.

U sklopu Konferencije dodijeljene su nagrade Poslovnog dnevnika i Zagrebačke burze tvrtkama koje su ostvarile najbolje odnose s investitorima. Treću nagradu u ime Atlantic Grupe d.d. preuzela je Ivana Barać, voditeljica Odnosa s investitorima, drugu nagradu Kai-Ulrich Deissner, član Uprave i glavni direktor za financije Hrvatskog Telekoma d.d., a u ime prvonagrađenog društva Valamar Riviera d.d. Marko Čižmek, član Uprave.

Više informacija nalazi se na službenoj stranici Konferencije:  www.ifmc-zse.hr

Kontakti