Vrijeme održavanja: 11.12.2020.

Objavljeno: 20. 11. 2020. , Ažurirano: 20. 11. 2020.

Hrvatska narodna banka i Veleposlanstvo Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj, uz potporu Hrvatske gospodarske komore, organiziraju konferenciju o talijansko-hrvatskoj suradnji i financiranju gospodarskog oporavka Financiranje održivog rasta (Finance for Sustainable Growth), koja će se održati online, u petak, 11. prosinca.

Ciljevi su konferencije isticanje glavnih obilježja bilateralnih odnosa između Italije i Hrvatske te rasprava o njima uz istraživanje daljnjih mogućnosti suradnje. Jedan od ključnih govornika na konferenciji bit će Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, dok će moderator panela Uloga financijskog sektora u gospodarskom oporavku biti Marko Jurčić, savjetnik predsjednika Hrvatske gospodarske komore.

Aktualna pandemija dovela je do povećane financijske neizvjesnosti, ali je ujedno naglasila važnost održivosti i koristi od članstva u EU-u. Neovisno o sadašnjoj izvanrednoj zdravstvenoj situaciji, za gospodarski rast koji se ostvaruje projektima usmjerenim na očuvanje klime, inovacijama i digitalizacijom, kao i jačanjem uloge malih i srednjih poduzeća, potrebna je prilagođena financijska potpora i bliska bilateralna suradnja. Uloga međusobno povezanih bankovnih sustava u tom je smislu nesumnjivo vrlo važna.

Preliminarni program konferencije dostupan je u pratećim dokumentima na ovoj stranici.

Konferencija će se održati virtualno, putem sustava Cisco Webex Events, a pojedinosti o pristupu bit će dostavljene nakon potvrde sudjelovanja. Prijaviti se na konferenciju možete porukom elektroničke pošte na adresu conference@hnb.hr najkasnije do utorka, 1. prosinca.

Radni jezik konferencije je engleski.