Konferencija b.creative


Objavljeno: 04. 10. 2019. , Ažurirano: 22. 10. 2019.


Konferencija b.creative održat će se u Zagrebu 24. i 25. listopada, kada će prvi put u Hrvatskoj otvoriti raspravu o financiranju kreativnih i kulturnih industrija. Kreativni i kulturni poduzetnici iz Hrvatske i Europe usredotočit će se na različite vještine i kompetencije potrebne za ostvarivanje kreativnog poduzetništva u globaliziranom okruženju, a i na potrebe i prepreke s kojima se susreću kulturni i kreativni sektori.

Kreativne i kulturne industrije su od iznimne važnosti za društvo, ali i gospodarstvo. Bez stvaralačkog nagona nema ni poduzetništva jer kreacija ide ruku pod ruku s inovacijom, a inovacija je temelj ekonomske konkurentnosti. Kultura i kreativa su se pokazale vrlo otpornima na krizu i bit će pokretač ekonomije budućnosti koja će se temeljiti na znanju i novim tehnologijama. U Hrvatskoj ove industrije već ostvaruju preko 6 milijardi kuna prihoda i zapošljavaju oko 125.000 radnika. Te brojke će samo rasti i zato je važno da talent i kreativnost naših ljudi što kvalitetnije institucionalno podupiremo.

Na konferenciji će govoriti mnogi eminentni govornici, među kojima će biti i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović te potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Tomislav Radoš.

Na konferenciji će također biti predstavljen i Garancijski program Europskog investicijskog fonda za kreativne sektore, kao i mogućnosti dobivanja sredstava potpore. Za sve kreativce, umjetnike i kreativne poduzetnike koji traže izvore financiranja i prilike za razvoj poslovanja, b.creative nudi rješenje!

Konferencija će se održati u prestižnom Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, organizator je Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, a glavni partner konferencije je Hrvatska gospodarska komora. Više o konferenciji te samu prijavu na konferenciji možete vidjeti ovdje.