Komora Zagreb na dodjeli znakova standarda Okusi zagrebačkoga kraja


Objavljeno: 14. 11. 2016. , Ažurirano: 14. 11. 2016.


U Samoboru je 8. studenoga održana svečana dodjela znakova standarda Okusi zagrebačkoga kraja vlasnicima deset ugostiteljskih objekata s područja Zagrebačke županije koji su ispunili kriterije za korištenje tog znaka. Kriteriji su da svaki restoran mora na svom meniju imati barem šest jela i četiri pića koja potječu s područja Zagrebačke županije, a ocjenjivao se i interijer, opremljenost i okoliš svakog objekta. Znakove su u restoranu Samoborska klet dodijelili direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić i predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich.

Znak Okusi zagrebačkoga kraja dobili su:

  • Bistro Babriga (Velika Gorica),
  • Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina),
  • Hotel Bunčić (Vrbovec),
  • Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad),
  • Restoran Samoborska klet i Gostionica Kod špilje (Samobor),
  • Restoran Golf (Zaprešić),
  • Izletište Suhina (Sveta Nedelja),
  • Restoran Ivančić (Jastrebarsko) i
  • Ekopark Krašograd (Pisarovina). 

Projekt se provodi u suradnji Hrvatske turističke zajednice i županijskih turističkih zajednica pod nazivom Okusi hrvatske tradicije. Sadržaj projekta usmjeren je na razvoj ponude lokalnih jela, razvoj prepoznatljivosti, brandiranje i promociju prema širemu turističkom tržištu. Dosad je u njega uključeno pet županija s 54 ugostiteljska objekta, a tijekom nadolazeće dvije godine trebao bi obuhvatiti sve hrvatske županije.