Komora Zagreb na dodjeli znakova standarda Okusi zagrebačkoga kraja
Komora Zagreb na dodjeli znakova standarda Okusi zagrebačkoga kraja
Objavljeno: 14. 11. 2016. , Ažurirano: 14. 11. 2016.
U Samoboru je 8. studenoga održana svečana dodjela znakova standarda Okusi zagrebačkoga kraja vlasnicima deset ugostiteljskih objekata s područja Zagrebačke županije koji su ispunili kriterije za korištenje tog znaka. Kriteriji su da svaki restoran mora na svom meniju imati barem šest jela i četiri pića koja potječu s područja Zagrebačke županije, a ocjenjivao se i interijer, opremljenost i okoliš svakog objekta. Znakove su u restoranu Samoborska klet dodijelili direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić i predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich.
Znak Okusi zagrebačkoga kraja dobili su:
- Bistro Babriga (Velika Gorica),
- Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina),
- Hotel Bunčić (Vrbovec),
- Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad),
- Restoran Samoborska klet i Gostionica Kod špilje (Samobor),
- Restoran Golf (Zaprešić),
- Izletište Suhina (Sveta Nedelja),
- Restoran Ivančić (Jastrebarsko) i
- Ekopark Krašograd (Pisarovina).
Projekt se provodi u suradnji Hrvatske turističke zajednice i županijskih turističkih zajednica pod nazivom Okusi hrvatske tradicije. Sadržaj projekta usmjeren je na razvoj ponude lokalnih jela, razvoj prepoznatljivosti, brandiranje i promociju prema širemu turističkom tržištu. Dosad je u njega uključeno pet županija s 54 ugostiteljska objekta, a tijekom nadolazeće dvije godine trebao bi obuhvatiti sve hrvatske županije.