Vrijeme održavanja: 21.10.2019. - 22.10.2019.

Objavljeno: 22. 10. 2019. , Ažurirano: 22. 10. 2019.

Predsjednik Komore Zagreb Vitomir Klasić 21. listopada primio je direktoricu GZS – Regionalne  zbornice za Gorenjsko iz Kranja Jadranku Švarc sa suradnicima te im predstavio glavne aktivnosti Komore Zagreb.

U sklopu ovog susreta razmijenjena su iskustva o radu dviju komora, osobito u pogledu usluga koje pružaju svojim članicama kao i sudjelovanja u radu raznih asocijacija. Savjetnik predsjednika Komore Zagreb Zlatan Fröhlich upoznao je prisutne sa dosadašnjim radom Udruženja ERUSRS-a, asocijacije temeljene na Protokolu o suradnji 16 gospodarskih komora s područja sliva rijeke Save iz  Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske, kao i sa sudjelovanjem Komore Zagreb u radu Foruma partnerskih komora Kluba Kijev. Direktorica Švarc je predstavila glavne aktivnosti Regionalne zbornice za Gorenjsko osobito naglasivši sudjelovanje u projektima Europske Unije.

Tijekom razgovora izneseni su prijedlozi koji bi trebali rezultirati jačom suradnjom hrvatskih i slovenskih gospodarstvenika  i regionalnih komora osobito mogućeg razvoja suradnje na regionalnim projektima sufinanciranim iz europskih fondova.