Mađarsko izaslanstvo posjetilo Komoru Zagreb

HGK
S desne strane: Erika Dudás Tamás Füri János Füstös László Ledinszki s lijeve strane: Davorka Car Zlatan Fröhlich

Komoru Zagreb su 19. rujna posjetili János Füstös, gradonačelnik grada Csurgóa, (Županija Somogy, Mađarska) i László Ledinszki, direktor i vlasnik tvrtke FE-LE Mark Trade s. r. o, sa suradnicima. Izaslanstvo je primio predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich sa suradnicima, predstavivši njezine glavne aktivnosti. Središnja tema razgovora bile su mogućnosti unapređivanja gospodarske suradnje i vanjskotrgovinske razmjene Hrvatske, Mađarske i Slovačke.

Tvrtka FE-LE Mark Trade s. r. o. ima sjedište u Slovačkoj, a djeluje na tržištu Slovačke i Mađarske radi širenja djelatnosti i na Hrvatsku. Glavna je djelatnost poduzeća opskrba maloprodajnih centara. Na temelju dosad ostvarenih uspješnih poslovnih rezultata cilj im je otvoriti logistički centar u Csurgóu koji se nalazi blizu hrvatsko-mađarske granice. To bi bila pogodna lokacija za pokretanje robne razmjene hrvatskih i mađarskih poduzeća, a isto tako i slovačkih partnera. Zainteresirani su za plasiranje kvalitetnih hrvatskih proizvoda osobito malih i srednjih proizvođača na tržišta Mađarske i Slovačke.

Predsjednik Komore Zagreb pozdravio je inicijativu te ocijenio da postoje zajednički interesi za unapređivanje gospodarskih veza te povećanje trgovinske razmjene. Komora Zagreb ponudila je suradnju u predstavljanju ovog projekta hrvatskim tvrtkama.

Izaslanstvu je organiziran posjet Poduzetničkoj zoni Ivanić-Grad te tvrtki Ivanićplast d. o. o.

Kontakti

  • Komora Zagreb Adresa: Draškovićeva 45 10 000 Zagreb Email: hgkzg@hgk.hr Tel: +385 1 460 6777 Fax: +385 1 460 6813 Fax 1: +385 1 460 6803 predsjednik: dr. sc. Zlatan Fröhlich direktor: Mladen Stević
  • Davorka Car viša stručna suradnica Tel: +385 1 460 6800 Email: dcar@hgk.hr