Softver PlanRadar na gradilištu
Izvor: PlanRadar

Komora Zagreb posjetila tvrtku PlanRadar d.o.o.


Objavljeno: 28. 01. 2020. , Ažurirano: 29. 01. 2020.


Stručni tim Komore Zagreb sastao se 23. siječnja 2020. s predstavnikom tvrtke PlanRadar d.o.o. Hrvojem Karajkovićem u prostorima tvrtke u Zagrebu.

PlanRadar je mlada tvrtka s tri zaposlena, koju je početkom 2019. godine osnovalo istoimeno poduzeće iz Austrije, gdje se bavi programiranjem softvera za mobitele i računala u djelatnosti upravljanja, rukovođenja zgradama i tehničkim postrojenjima, izrade građevinske dokumentacije te upravljanja zadacima i nedostacima u navedenim područjima. Tvrtka u Hrvatskoj zadužena je za prodaju softverskih rješenja matične kuće te za edukaciju klijenata.

Austrijska tvrtka PlanRadar kreirala je program PlanRadar, softversko rješenje u oblaku, namijenjeno projektima u graditeljstvu i nekretninama, koje investitorima, izvođačima, upraviteljima objekata i arhitektima omogućuje izravnu komunikaciju i jednostavni sustav tzv. ticketa, čime se smanjuju prekoračenja budžeta, pogreške i kašnjenje u izvršenju zadataka.

Osnova softvera PlanRadar je digitalni građevinski nacrt koji korisnik učitava u sustav putem drag'n'drop značajke, a nakon toga se na nacrt mogu dodavati i obilježavati raznovrsne informacije, što štedi vrijeme i pojednostavljuje proces građenja i upravljanje nekretninama.

O kvaliteti tvrtke, kako matične tako i hrvatske, svjedoče i priznanja – 2019. godine je u Austriji tvrtka dobila nagradu EY Poduzetnik godine u kategoriji startup, u Hrvatskoj je tvrtki PlanRadar na svečanoj dodjeli Vidi e-Innovation Awards 2019. dodijeljena nagrada za hi-tech inovacije, statua Brončano Teslino jaje.

Predstavnice Komore Zagreb upoznale su Karajkovića s aktivnostima i uslugama koje Hrvatska gospodarska komora nudi svojim članicama. Naročiti interes izazvala je mogućnost sudjelovanja na sajmovima, domaćim i inozemnim poslovnim susretima te edukacijama u organizaciji HGK, kao i usluga Poduzetnik-izvoznik kroz koju se, prema raspoloživosti, mogu dobiti popisi potencijalnih poslovnih partnera iz drugih zemalja.

Između ostalog, predstavljena je i informacijsko-komunikacijska platforma HGK za e-usluge Digitalna komora, za koju je predstavnik tvrtke PlanRadar također pokazao veliko zanimanje.