Objavljeno: 26. 11. 2020. , Ažurirano: 26. 11. 2020.

Hrvatska gospodarska komora podržava sve mjere usmjerene očuvanju radnih mjesta i gospodarstva. Apeliramo da Vlada RH odnosno država na sebe preuzme najveći teret premda će to imati posljedice za javne financije.

Izuzetno je važno da se pored zdravlja ljudi sačuva i „zdravlje“ gospodarstva.

I HGK daje svoj doprinos pa se tako ponovno donosi Odluka da se za studeni i prosinac ukine obveza plaćanja članarine poduzetnicima kojima je ograničeno poslovanje sukladno odluci Vlade RH.

Također predlažemo, kao i za vrijeme prvog vala pandemije, da se ponovno uvedu moratoriji na ovrhe i na ovrhe porezne uprave te moratoriji na otplatu bankarskih kredita, posebno za djelatnosti koje su ovim mjerama najviše pogođene.

Posebno su pogođeni ugostitelji i njima je potrebna neophodna pomoć kako bi preživjeli i kako bi, kad kriza završi, mogli odmah krenuti dalje s poslovanjem i zapošljavanjem, a u konačnici i punjenjem državnog proračuna koji ih sad mora održati na životu.

Vlada RH je na sjednici 26. studenog objavila nove epidemiološke mjere koje će biti na snazi od 28. studenog do 21. prosinca 2020. Detaljnije...