Vrijeme održavanja: 27.06.2016.

Objavljeno: 23. 06. 2016. , Ažurirano: 25. 11. 2016.

Tvrka MCC China sa sjedištem u trideset milijunskom Chongqingu metalurška je grupacija koja se bavi građevinarstvom (ceste, mostovi, zgrade...). Zainteresirana je za ulaganja u RH i Šibensko-kninsku županiju te planira u RH otvoriti kinesko predstavništvo za cijelu Jugoistočnu Europu.


Ivan Soža predstavio je gostima gospodarske potencijale Šibensko-kninske županije i poduzetničke zone, s posebnim naglaskom na industrijsku zonu Podi.

Jasna Vukas govorila je o predstojećoj izložbi Republike Hrvatske u Chongquingu u studenom, na kojoj će se šibenski i hrvatski gospodarstvenici moći predstaviti kineskom tržištu.

Nakon održanog sastanka u Županijskoj komori Šibenik, delegacija je posjetila Vinoplod-Vinariju d. d. Šibenik, gdje se sastala s direktorom Vinoploda, Damirom Lasanom te ga upoznala s planom promocije u studenom u Chongquingu.

U petak, 24. lipnja, kineska delegacija i predsjednik ŽK Šibenik susreli su se s Vladimiom Ivanovićem, direktorom tvrtke Ivanal d. o. o. Šibenik, koji je iskazao interes za ulagačima na atraktivnom prostoru bivše tvornice Ivanal u Lozovcu. Tvrtka Ivanal d. o. o. posluje s kineskim partnerima, pa su Vladimir Ivanović i Hank Wang dogovorili nastavak poslovne suradnje.

Po završetku posjeta, kineska delegacija susrela se s Danijelom Miletom, dogradonačelnikom Grada Šibenika.